Dit is een super lekker recept voor een vegetarische ovenschotel met krieltjes, tomaat en stukjes vega burger. Voor deze ovenschotel heb je geen pan nodig. Dat scheelt weer afwas. Je maakt de ovenschotel eenvoudig van tevoren klaar. Hier lik je je vingers bij af.
4vegetarische burgersik gebruik de chili burgers van Boon
700gramvoorgekookte krieltjes
2handjesgeraspte kaas
Instructies
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
Snij de ui en knoflook fijn. Was de paprika's en courgette en snij in blokjes.
Doe de groente in een grote schaal, samen met de tomatenblokjes en de creme fraiche. Strooi de oregano, zout en peper erover en roer goed door. Proef even goed en breng eventueel extra op smaak met de kruiden.
Snij de vegetarische burgers in reepjes. Roer de burgers en de krieltjes voorzichtig door het groentemengsel. Verdeel het geheel over de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en dek af met aluminiumfolie. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar. Haal de laatste 10 minuten het folie eraf, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
Notities
Onze kids vonden deze ovenschotel fantastisch.
Laat eventueel de courgette achterwege als dat voor problemen zorgt.
Of pureer van tevoren de paprika, courgette en tomatenblokjes, zodat je een gladde saus hebt. Grote kans dat je dan gaat scoren met dit gerecht!