Op zoek naar een lichte soep? In deze broccolisoep is huttenkase gebruikt. Dat is een caloriearm alternatief en smaakt net zo lekker! Deze soep is ideaal als lunch, voorgerecht of als maaltijd met wat brood erbij.
Zet een soeppan klaar en verwarm hierin een scheutje olijfolie, op halfhoog vuur. Snij de knoflookteentjes fijn en bak deze kort in de olijfolie. Let op dat de teentjes niet gefrituurd worden, dat smaakt niet lekker.
Was intussen de broccoli en snij deze in roosjes. Voeg de broccoli toe aan de knoflook en bak 3 minuten mee.
Giet het water en de bouillonblokjes bij de broccoli en kook de soep op hoog vuur. Laat de soep ongeveer 7 minuten koken, tot de broccoli gaar is. Voeg de huttenkase toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met een scheutje olijfolie en wat huttenkase. Serveer met brood.
Notities
Soep is een fijne manier om ongemerkt wat meer groenten binnen te krijgen bij je kind. Broccolisoep wordt bij ons thuis goed gegeten!