Voor deze broccolisoep heb je maar een paar ingrediƫnten nodig en de soep staat in 20 minuten op tafel. Krijg je gasten te eten? Garneer de soep dan met eetbare bloemen voor een extra feestelijke maaltijd.
olijfolie
3 teentjes knoflook
1 kilo broccoli
1,5 blokje groentebouillon
1000 ml water
300 gram huttenkase
zout
peper
Gezond koken
Ik vind het belangrijk om bewuste keuzes te maken in de keuken. Uiteraard houdt dat voor mij in dat mijn gerechten vegetarisch zijn. Steeds vaker laat ik ook zien hoe je mijn gerechten volledig plantaardig kunt koken, tegenwoordig zijn er zoveel vegan alternatieven! Maar ik richt me bijvoorbeeld ook op koolhydraatarme recepten. En tot slot kook ik graag met seizoensgroenten, deze zijn beter voor het milieu, maar ook zoveel smaakvoller!
Online cursus Vaker Vega
Wil jij vaker vegetarisch eten?
ā Maar weet je niet waar je moet beginnen?
ā Of heb je niet genoeg inspiratie?
ā Of weet je niet hoe je het kunt volhouden?
ā Ben je bang om vlees te missen?
Doe mee met de online cursus Vaker Vega. Ik leer je in 5 weken alles wat je nodig hebt om vegetarisch eten in te passen in jouw leven.
Een verse tomatensoep is altijd lekker! En dat is helemaal niet moeilijk! Wat heb je nodig? Heel veel tomaten, een oven en een pan! Deze vegetarische tomatensoep is een echte allemansvriend.
Een heerlijk smaakvolle wortelsoep met harissa. Deze vegetarische soep heeft een vleugje Midden-Oosten in zich door de harissa, komijn en koriander. De kokosmelk maakt de soep lekker romig en zorgt er bovendien voor dat het een plantaardige soep is.
Gooi je aspergeschillen niet weg, maar maak er een lekkere soep van! Deze aspergesoep is een perfect no waste gerecht. Je maakt de soep van de schillen en kontjes van de asperges. Een heerlijke vegetarische soep van witte asperges.
Dit is een heerlijke vegetarische pasta met broccoli en vega worstjes. Volgens traditioneel recept van de pasĀta brocĀcoĀli e salĀsicĀcia, maar dan vegetarisch, geĆÆnspireerd door Studio Konijnenvoer. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel en is een ware kindervriend!
Deze broccoli burgers zijn een lekker gezond en vegetarisch alternatief. Zo krijg je ongemerkt een flinke portie groente naar binnen. En het is nog lekker ook!
Dit is een heerlijke vegetarische pastaschotel met broccoli en bloemkool. Dit vega recept is super makkelijk en snel om te maken. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Je kunt de ovenschotel eenvoudig van tevoren bereiden en opwarmen in de oven op de dag zelf.
Op zoek naar een lichte soep? In deze broccolisoep is huttenkase gebruikt. Dat is een caloriearm alternatief en smaakt net zo lekker! Deze soep is ideaal als lunch, voorgerecht of als maaltijd met wat brood erbij.
Zet een soeppan klaar en verwarm hierin een scheutje olijfolie, op halfhoog vuur. Snij de knoflookteentjes fijn en bak deze kort in de olijfolie. Let op dat de teentjes niet gefrituurd worden, dat smaakt niet lekker.Ā
Was intussen de broccoli en snij deze in roosjes. Voeg de broccoli toe aan de knoflook en bak 3 minuten mee.
Giet het water en de bouillonblokjes bij de broccoli en kook de soep op hoog vuur. Laat de soep ongeveer 7 minuten koken, tot de broccoli gaar is. Voeg de huttenkase toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met een scheutje olijfolie en wat huttenkase. Serveer met brood.
Kidsproof tips
Soep is een fijne manier om ongemerkt wat meer groenten binnen te krijgen bij je kind. Broccolisoep wordt bij ons thuis goed gegeten!Ā
Review