Een vegetarische maaltijdsalade is zo gemaakt. Met wat gekookte biet, een blik linzen en wat feta maak je heel eenvoudig een lekkere salade. Bekijk het recept om te zien hoe je de salade perfect op smaak krijgt. Deze salade is natuurlijk ook heerlijk als bijgerecht, voorgerecht, of voor de lunch.
250grambietof rauw (dan wel eerst schillen en koken)
80gramslaof veldsla
100gramfeta
0,5rode ui
zout
peper
Dressing
3eetlepelsolijfolie
0,5eetlepel donkere balsamico azijn
1theelepelhoning
0,5theelepeltijm
zout
peper
Instructies
Gebruik je rauwe bieten? Schil de biet dan eerst, snij in stukjes en kook dan in ongeveer 30-45 minuten gaar (afhankelijk van de biet).
Doe de olijfolie, balsamico azijn, honing en tijm in een kom. Roer goed door en breng de dressing op smaak met zout, peper.
Snij de bietjes in stukjes. Giet de linzen af en spoel af met koud water. Snij de rode ui fijn. Doe de sla, bieten en linzen in een schaal. Verdeel de feta en ui erover. Schenk de dressing over de salade.
Notities
Deze salade is ook heerlijk voor kinderen. Mijn kids zijn geen fan van blaadjes sla, dus voor hen maak ik een apart schaaltje zonder de sla. De rest van de salade vinden ze heerlijk!
Houdt jouw kind niet van linzen? Geef dan wat brood bij de salade voor wat vulling.
De feta kun je eventueel vervangen door geitenkaas of roomkaas. Deze kun je eventueel door de dressing roeren, dan valt het wat minder op, mocht dat een dingetje zijn.