Salade met wiflof, druiven en perzik met mosterdmayonaise dressing
Witlofsalade is een lekker fris bittere salade. Lekker knapperig en super gezond. Deze witlofsalade is wat minder bitter doordat er perzik en druiven in zit. De koolrabi zorgt voor wat extra groente. Koolrabi is heel zacht van smaak en past heel goed bij witlof. Een lekkere vegetarische salade, die je ideaal kunt serveren als bijgerecht, voorgerecht of lunch.
Schil de koolrabi en snij in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Kook de koolrabi in een pan met kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water.
Was de witlof en snij in dunne reepjes. Verdeel de witlof over een schaal of bord. Was de perzik en snij in plakjes. Verdeel over de witlofWas de druiven en snij doormidden. Verdeel over de witlof. Verdeel ook de koolrabi blokjes over de witlof.
Kruimel de pistachenoten in een vijzel of notenmaler en verdeel ze over de salade.
Meng de mosterd door de yogonaise en sprenkel over de salade. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer eventueel met wat verse tuinkruiden, zoals bieslook en basilicum.
Notities
Grote kans dat je kinderen hier niet heel blij van worden. Rauwe witlof vinden de meeste kinderen te bitter.
Voor de kids maak in in dat geval een bakje rauwkost.