Vegan noedels met veel groente en zelfgemaakte teriyaki saus
Noedels is puur comfort food. Dit gerecht is heel eenvoudig om zelf te maken en de teriyaki saus maak je zelf! De tofu zorgt voor wat extra eiwitten. Een heerlijke complete maaltijd waar je ook vleeseters blij mee maakt.
Schil de gember en knoflook en hak fijn, rasp of pers de knoflook en gember. Roer de maizena door het water totdat je geen klonten meer ziet.
Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Overig
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Zet even apart.
Blancheer de tuinbonen ongeveer 5 minuten in kokend water. Spoel af met koud water en dop de boontjes nogmaals (nu heb je dubbelgedopte bonen). Zet even apart.
Dop de sperziebonen en blancheer ongeveer 5 minuten in kokend water. Giet af met koud water en zet even apart.
Was de paprika en snij in blokjes.
Verwarm twee eetlepels olie in een wokpan en bak hierin de tofublokjes voor ongeveer 4 minuten. Voeg de paprika blokjes toe en blus na 1 minuut af met de teriyaki saus. Voeg ook de sperziebonen en tuinbonen toe en wok 3 minuten op hoog vuur. Roer vervolgens de noedels erdoor.
Notities
Noedels zijn bij ons thuis favoriet. Lekker slurpen, daar houden de kids wel van.
Er zit vrij veel groente in dit gerecht. Dat kan natuurlijk voor protest zorgen. Je kunt de groente uitkiezen naar wat jouw kind lekker vindt. De sperziebonen kun je bijvoorbeeld vervangen door broccoli, paprika door champignons en tuinbonen kun je achterwege laten of vervangen door doperwten.
Is saus een probleem? Schenk de saus dan pas op tafel door de noedels, zodat je kind noedels zonder saus eet.