De lekkerste vegan curry's maak je heel eenvoudig zelf. Deze curry is extra lekker, want er zit pindakaas in. En dat is heerlijk met bloemkool! De linzen zorgen voor de nodige eiwitten. Zo heb je een mooie complete vegan maaltijd.
0,5-2theelepelssambalNaar smaak. Je kunt altijd later extra sambal toevoegen
400mlkokosmelk
3eetlepelstamarinde pastais tegenwoordig ook te koop bij de supermarkt
1eetlepelbruine basterdsuiker
4eetlepelspindakaas
zout
peper
1bloemkool
265gramlinzenuit blik, uitlekgewicht; blik van 400 gram
Optioneel, om te garneren
gebakken uitjes
verse koriander
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet apart.
Was de bloemkool en snij in roosjes. Kook de roosjes in een pan met kokend water in 4 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
Verwarm de olie. Snij de ui knoflook en gember heel fijn en bak deze in de olie. Voeg na 1 minuut de koriander, komijn, kurkuma en sambal toe en bak deze even mee.
Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en kruiden en laat een paar minuten sudderen.
Giet de linzen af en spoel af met koud water.
Voeg nu de tamarinde, suiker, pindakaas en kokosmelk toe en laat sudderen totdat de saus dik wordt. Ik laat het meestal ongeveer 10 minuten pruttelen. NB. Blijft jouw saus wat waterig? Maak dan een papje van een theelepel maizena en een theelepel water en roer dit door de curry om te verdikken.
Voeg de bloemkool en linzen toe aan de curry saus en laat nog 5 minuten mee pruttelen.
Serveer met rijst en/of naanbrood en garneer eventueel met gebakken uitjes en verse korianderblaadjes.
Notities
Curry lijkt misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht, maar dat valt echt mee! Kinderen vinden curry vaak heel erg lekker.
Houdt je kind niet van bloemkool? Deze curry is ook lekker met andere groente, bijvoorbeeld broccoli, paprika en courgette.