Pompoen mac 'n cheese. Ben jij gek op pasta en kaas uit de oven? Maak dan deze pomoen mac 'n cheese. Dit is een iets gezondere variant en minstens zo comfy. De pompoen geeft een extra romige en smeuiige smaak aan de pasta.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd35 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Broodje gezond, Kidsproof, Mac 'n cheese, Pompoen, Vegetarisch
Verwarm de oven op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Was de flespompoen en snij doormidden. Verwijder de pompoenpitten en snij de pompoen in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te wassen.Schil de ui en snij in grove stukken.Doe de ui en pompoen in een pan met kokend water, samen met een blokje groente bouillon. Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en bewaar 200-250 ml van het kookvocht.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Doe de pompoen, ui, kookvocht, geraspte kaas, paprikapoeder en roomkaas in een blender of pureer met een staafmixer tot een gladde mousse. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pasta door de pompoenpuree. Doe de mac 'n cheese in een ovenschaal. Verdeel de rest van de geraspte kaas en de gedroogde tijm erover. Bak de pastaschotel 20 minuten in de oven op 200 graden.
Notities
Dit is een super kidsproof pasta. Geen stukjes groente te bekennen en super zacht van smaak. Het krokante kaaslaagje maakt het extra kindvriendelijk.