Gegrilde romanesco uit de oven met tahini dressing
Gegrilde romanesco uit de oven met tahini dressing. Dit recept bewijst dat een lekker recept niet moeilijk hoeft te zijn. Je grilt de romanesco in de oven en maakt in een paar minuten een dressing van tahini. Een heerlijk smaakvol vegan groente bijgerecht.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de romanesco en snij in roosjes. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de romanesco 20 minuten in de oven.
Maak intussen de tahin dressing door de olijfjolie met de tahini mosterd, ahornsiroop, citroensap en een fijn gesneden teentje knoflook te mengen.
Haal de bloemkool uit de oven en besprenkel met de tahini dressing.
Notities
Niet ieder kind zal de tahini dressing lekker vinden. Je kunt de romanesco zonder de dressing serveren voor je kind.
Je kunt dit gerecht ook met bloemkool of broccoli maken in plaats van romanesco.