Dit (bij)gerecht bewijst dat een lekker recept niet moeilijk hoeft te zijn! Gegrilde romanesco uit de oven met een heerlijke dressing. De tahini dressing die ik heb gebruikt in dit recept, heb ik gezien bij Tothemoen. Zij gebruikt deze over gegrilde bloemkool. Dat wilde ik ook eens proberen. En ik kan je vertellen: deze dressing is echt ontzettend lekker! Ik heb altijd wel een potje tahini in de koelkast staan. Ik vind het namelijk ook heerlijk om zelf hummus te maken en daar heb je dit ingrediënt ook voor nodig!

Wat is romanesco?

Deze groene groente lijkt een kruising tussen broccoli en bloemkool. Het wordt ook wel ‘groene torentjesbloemkool’ genoemd. Persoonlijk vind ik romanesco een stukje culinairder klinken. Deze groente zit lekker vol met vitamine C en smaakt net even wat frisser en zoeter dan bloemkool. Wat mij betreft een blijvertje!

Gegrilde romanesco uit de oven
Gegrilde romanesco uit de oven met tahini dressing.

Ingrediënten

  • 1 romanesco
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tahini (sesampasta)
  • 2 theelepels mosterd
  • theelepel ahornsiroop
  • eetlepel citroensap
  • teentje knoflook

Meer receptinspiratie

Romanesco salade met huttenkase en granaatappelpitjes
Romanesco salade met huttenkase en granaatappelpitjes. Dit is een super smaakvol en verrassende salade. De huttenkase zorgt voor een frisse twist en de nodige eiwitten.
Bekijk recept
Orzo met romanesco
Deze orzo met romanesco is een hele simpele, maar super smaakvolle vegetarische maaltijd. De romanesco bak je in de oven en wordt heerlijk romig van smaak. En orzo, tja, dat is gewoon sowieso ontzettend lekker!
Bekijk recept
Ovenschotel met romanesco en aardappelschijfjes
Deze vegetarische ovenschotel met romanesco en aardappelschotel is het ideale comfort food. De romanesco kun je trouwens prima vervangen door broccoli of bloemkool. Een lekker romige ovenschotel met een krokant korstje.
Bekijk recept

Gegrilde romanesco uit de oven met tahini dressing

Gegrilde romanesco uit de oven met tahini dressing. Dit recept bewijst dat een lekker recept niet moeilijk hoeft te zijn. Je grilt de romanesco in de oven en maakt in een paar minuten een dressing van tahini. Een heerlijk smaakvol vegan groente bijgerecht.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 21 minuten
GangBijgerecht
KeukenFusion
TrefwoordGegrilde romanesco, Kidsproof, Tahin dressing, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 romanesco
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tahini sesampasta
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de romanesco en snij in roosjes. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de romanesco 20 minuten in de oven.
  • Maak intussen de tahin dressing door de olijfjolie met de tahini mosterd, ahornsiroop, citroensap en een fijn gesneden teentje knoflook te mengen.
  • Haal de bloemkool uit de oven en besprenkel met de tahini dressing.

Kidsproof tips

  • Niet ieder kind zal de tahini dressing lekker vinden. Je kunt de romanesco zonder de dressing serveren voor je kind.
  • Je kunt dit gerecht ook met bloemkool of broccoli maken in plaats van romanesco. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99