Vegetarische rode bietenburger met feta: deze bietenburger maak je met rauwe bieten en feta. Eén van de lekkerste vegetarische burgers. Doe de burger op een broodje, met wat sla, rode ui, en de Griekse yoghurt saus en je hebt een geweldige vega burger.
Maal de havermout fijn met een blender of keukenmachine. Als je havermeel gebruikt, kun je deze stap overslaan.
Schil de bieten en rasp ze fijn. Rasp ook de halve rode ui en 2 teentjes knoflook. Ik doe dit in de food processor van de keukenmachine, maar het kan ook met een handrasp.
Doe de bietenrasp, ui, knoflook, tijm, gemalen havermout en feta in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de ei erdoor en kneed tot een mooie bal deeg. Tip: als de burgers te droog zijn, voeg dan extra ei toe. Zijn de burgers te nat, voeg dan extra havermout of broodkruim (panko / paneermeel) toe.
Vorm nu 6-8mooie burgers van je deeg en leg ze 15 minuten in de diepvries of een half uur in de koelkast. Tip: Ik leg de burgers op wat klein geknipte velletjes bakpapier, hierdoor plakken ze niet aan elkaar. Door de burgers te koelen voorkom je dat ze uit elkaar vallen bij het bakken.
Verhit de olie in de pan en bak de burgers op middelhoge stand goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant.
Voor de saus meng je de Griekse yoghurt met een fijngesneden teentje knoflook, tijm, olijfolie, zout en peper.
Snij de broodjes open en gril de broodjes kort (1-2 minuten) met de open kant naar boven. Snij intussen de andere helft van de rode ui in dunne ringen.
Beleg je broodjes nu met: sla, een paar uiringen, burger en een flinke klodder saus. Eet smakelijk!
Notities
Deze bietenburger is vaak even wennen voor kinderen. De smaak is toch anders dan een gewone hamburger. Vaak vinden ze het na een paar hapjes wel lekker, maar dat is natuurlijk niet bij ieder kind het geval. En dat mag!
Maak het extra aantrekklijk voor je kind door het broodje zelf te laten beleggen met groenten die jouw kind wel lekker vindt, bijvoorbeeld komkommer, tomaat en paprika.