Zin in een Japans smaakbommetje? Dan is deze vegan miso noedels echt iets voor jou! Een bordje vol lekkere groente, zoals kool, oesterzwam, sugar snaps en mais, knapperige tempeh en udo noedels. Afgemaakt met de lekkerste zelfgemaakte miso saus.
2eetlepelskokosbloesemsuikeralternatief: een andere suikersoort
1eetlepelssakealternatief: water
1theelepelazijn
Instructies
Kook de noedels al dente (!) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
Knapperige tempeh
Snij de tempeh in dunne plakjes of reepjes van een paar milimeter dik.
Doe de zonnebloemolie in een hapjespan. Verwarm de olie tot het flink heet is. Bak / frituur 1/4 van de tempeh. Roer af en toe zodat alle kanten goed goudbruin worden. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Schep de tempeh uit de pan en leg op een stuk keukenpapier. Herhaal dit met de rest van de tempeh totdat alle tempeh goudbruin gebakken en knapperig is. Gooi de olie weg.
Groente
Snij de ui in ringen en snij de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de ui en knoflook.
Snij de oesterzwammen in stukken. Snij de witte kool super fijn. Dit kan extra makkelijk met een mandoline of food processor. Snij eventuele uitstekende puntjes van de sugar snaps af.
Doe de groente bij de ui en bak een paar minuten op hoog vuur. Schud de pan af en toe zodat de groente gelijkmatig gaart.
Brand de maiskolven met een (creme brulée) brander, of leg ze in een pan en grill alle kanten. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snij van boven naar beneden de maiskorrels in plakken van de kolf af.
Zoete misosaus
Roer de miso, mirin, suiker, sake en azijn in een kom tot een egale saus.
Tot slot
Doe de tempeh in een bak of schaal. Voeg 1/4 van de miso toe en schudt goed zodat alle tempeh stukjes bedekt zijn met de miso saus.
Doe de rest van de saus bij de groente en bak 2 minuten mee. Voeg ook de noedels toe. NB. Je kunt de misosaus naar smaak toevoegen. Als je misosaus over houdt, kun je het best lang in de koelkast bewaren.
Serveer de miso noedels met de stukjes knapperige tempeh en gegrilde maiskolven.
Notities
Dit is een super lekker Japans smaakbommetje.
Is de saus wat spannend voor je kind? Zet deze dan los op tafel.
Zijn de groente die wij gebruikt hebben geen favoriet bij jouw kind? Varieer gerust met groente die wel worden gewaardeerd door jouw kind!