Zin in asperges en wil je eens iets anders? Dan moet je beslist dit pasta recept maken met miso boter. Een geweldig vega of vegan recept dat binnen 15 minuten op tafel staat.
Schil de witte asperges. Snij 1 cm van de onderkant af. Snij de asperges in stukjes van 1 cm. Verwarm olijfolie of boter in een pan. Bak hierin de asperges kort aan. Zet het vuur vervolgens middelhoog en bak 8 minuten. Blijf goed roeren.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht van de pasta.
Verwarm de boter in een pan. Voeg de miso pasta toe en roer door zodat het goed gemengd is. Voeg het kookvocht toe en roer tot een egale saus.
Roer de miso boter door de pasta. Voeg de gebakken asperge toe. Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te serveren
Garneer eventueel met verse kruiden, sesamzaadjes en eetbare bloemen.
Notities
Niet ieder kind houdt van asperge. Je kunt de asperge apart serveren en voor je kind een andere groente erbij serveren.