Miso boter pasta met witte asperges

          Recept voor vegan pasta met witte asperge

Lekker recept voor pasta met asperges

Het is weer volop aspergetijd! Ik vind asperges heerlijk. Misschien juist wel omdat het een seizoensproduct is. Dat maakt het extra speciaal als we het weer kunnen eten. Wil je een keer iets anders dan de klassieke asperges met ei en botersaus? Dan is dit recept voor pasta met asperges echt een aanrader!

Wanneer is het aspergeseizoen?

Het aspergeseizoen loopt vanaf april tot eind juni. Er is geen specifieke startdatum. Deze is afhankelijk van het weer. Asperges kunnen namelijk niet zo goed groeien in koude grond. Hoe warmer het is in februari en maart, des te eerder het aspergeseizoen begint. De einddatum staat wel vast. Het aspergeseizoen eindigt altijd op 24 juni. Dit is de feestdag Sint Jan. Na de laatste oogst eind juni, beginnen de boeren meteen weer met het opzetten van de asperges voor het volgende jaar.

Pasta met miso boter

Dit aspergerecept is met pasta en miso boter. Het is ontzettend makkelijk om te maken. Snij de asperges in kleine stukjes en bak ze in een pan. Kook intussen de pasta. Maak een sausje van miso, (vegan) boter en kookvocht van de pasta. Doe de pasta, asperge en misoboter in 1 pan, roer goed door en geniet van een heerlijke pastamaaltijd. Zo makkelijk kan het zijn! Deze miso boter pasta kun je ook maken met andere groenten.

Meer vega recepten met asperges

Ben jij ook gek op asperges en eet je graag vegetarisch? Bekijk dan ook mijn pagina met al mijn aspergerecepten. Hieronder vind je een aantal van mijn favorieten!

Roerbak noedels met witte asperge en kastanje champignons
Gek op asperge, maar wil je eens iets anders dan de klassieke asperge recepten? Maak dan deze heerlijke vegetarische noedels met asperge en kastanje champignons. Deze verrassende aspergetopper staat binnen een half uur op tafel.
Bekijk recept
Witte asperges met ei, oesterzam, aardappels en bearnaisesaus
Dit is een heerlijk vegetarisch aspergerecept. Het witte goud pronkt op het bord met een heerlijke romige, lichtzure bearnaisesaus. De asperges worden geserveerd met aardappels. De gegrilde oesterzwammen maken het helemaal af.
Bekijk recept
Asperge risotto met gepocheerd ei
Als je van asperges houdt, dan is deze risotto een absolute aanrader. Het gepocheerde eitje bovenop maakt het echt restaurantwaardig.
Bekijk recept
Recept voor vegan pasta met witte asperge
Miso boter spaghetti met witte asperge
Recept voor vegan pasta met witte asperge

Miso boter spaghetti met witte asperge

Zin in asperges en wil je eens iets anders? Dan moet je beslist dit pasta recept maken met miso boter. Een geweldig vega of vegan recept dat binnen 15 minuten op tafel staat.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Miso boter, Vegan, Vegetarisch, Witte asperges
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 160 gram spaghetti
  • 75 ml kookvocht van de pasta
  • 30 gram (vegan) boter
  • 20 gram miso pasta
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • sesamzaadjes
  • verse kruiden ik had oregano
  • eetbare bloemen ik had viooltjes

Instructies

  • Schil de witte asperges. Snij 1 cm van de onderkant af.
    Snij de asperges in stukjes van 1 cm.
    Verwarm olijfolie of boter in een pan. Bak hierin de asperges kort aan. Zet het vuur vervolgens middelhoog en bak 8 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht van de pasta.
  • Verwarm de boter in een pan. Voeg de miso pasta toe en roer door zodat het goed gemengd is. Voeg het kookvocht toe en roer tot een egale saus.
  • Roer de miso boter door de pasta. Voeg de gebakken asperge toe. Breng op smaak met zout en peper.

Optioneel, om te serveren

  • Garneer eventueel met verse kruiden, sesamzaadjes en eetbare bloemen.

Kidsproof tips

  • Niet ieder kind houdt van asperge. Je kunt de asperge apart serveren en voor je kind een andere groente erbij serveren. 

Voedingswaarden

Zout: 480mg | Calcium: 83mg | Vitamine C: 14mg | Vitamin A: 2472IU | Suiker: 7g | Vezels: 8g | Kalium: 709mg | Calorieën: 463kcal | Trans Fat: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 4g | Verzadigd vet: 3g | Vet: 13g | Eiwitten: 17g | Koolhydraten: 72g | Iron: 7mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Recept voor vegan pasta met witte asperge
Miso boter spaghetti met witte asperge
Pin it Print
Recept voor vegan risotto met raapsteeltjes en groene asperge Risotto met groene asperge en pesto van raapsteeltjes
Vegan pasta met roomsaus en verstopte bloemkool Recept voor vegan pasta alfredo met bloemkool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling