Lekker recept voor pasta met asperges
Het is weer volop aspergetijd! Ik vind asperges heerlijk. Misschien juist wel omdat het een seizoensproduct is. Dat maakt het extra speciaal als we het weer kunnen eten. Wil je een keer iets anders dan de klassieke asperges met ei en botersaus? Dan is dit recept voor pasta met asperges echt een aanrader!
Wanneer is het aspergeseizoen?
Het aspergeseizoen loopt vanaf april tot eind juni. Er is geen specifieke startdatum. Deze is afhankelijk van het weer. Asperges kunnen namelijk niet zo goed groeien in koude grond. Hoe warmer het is in februari en maart, des te eerder het aspergeseizoen begint. De einddatum staat wel vast. Het aspergeseizoen eindigt altijd op 24 juni. Dit is de feestdag Sint Jan. Na de laatste oogst eind juni, beginnen de boeren meteen weer met het opzetten van de asperges voor het volgende jaar.
Pasta met miso boter
Dit aspergerecept is met pasta en miso boter. Het is ontzettend makkelijk om te maken. Snij de asperges in kleine stukjes en bak ze in een pan. Kook intussen de pasta. Maak een sausje van miso, (vegan) boter en kookvocht van de pasta. Doe de pasta, asperge en misoboter in 1 pan, roer goed door en geniet van een heerlijke pastamaaltijd. Zo makkelijk kan het zijn! Deze miso boter pasta kun je ook maken met andere groenten.
Meer vega recepten met asperges
Ben jij ook gek op asperges en eet je graag vegetarisch? Bekijk dan ook mijn pagina met al mijn aspergerecepten. Hieronder vind je een aantal van mijn favorieten!
Miso boter spaghetti met witte asperge
Ingrediënten
- 500 gram asperge wit
- 2 eetlepels olijfolie of boter
- 160 gram spaghetti
- 75 ml kookvocht van de pasta
- 30 gram (vegan) boter
- 20 gram miso pasta
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren
- sesamzaadjes
- verse kruiden ik had oregano
- eetbare bloemen ik had viooltjes
Instructies
- Schil de witte asperges. Snij 1 cm van de onderkant af. Snij de asperges in stukjes van 1 cm. Verwarm olijfolie of boter in een pan. Bak hierin de asperges kort aan. Zet het vuur vervolgens middelhoog en bak 8 minuten. Blijf goed roeren.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht van de pasta.
- Verwarm de boter in een pan. Voeg de miso pasta toe en roer door zodat het goed gemengd is. Voeg het kookvocht toe en roer tot een egale saus.
- Roer de miso boter door de pasta. Voeg de gebakken asperge toe. Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te serveren
- Garneer eventueel met verse kruiden, sesamzaadjes en eetbare bloemen.
Kidsproof tips
- Niet ieder kind houdt van asperge. Je kunt de asperge apart serveren en voor je kind een andere groente erbij serveren.Â
Review