Dit is een heerlijk makkelijk recept voor een broodje falafel. Voedzaam en snel te maken en ook nog eens volledig plantaardig. Vul het Turks brood met falafel, hummus en een lekkere rauwkostsalade.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de falafel gaar in ongeveer 5 minuten.
Maak intussen de rauwkost salade. Was de tomaat, paprika en komkommer. Snij de tomaat in partjes. Snij de komkommer in stukjes. Snij de paprika in stukjes. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de olijven doormidden. Doe alle groente in een schaal. Voeg de olijfolie, rode wijnazijn en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
Snij het brood in 4 parten en snij de parten open. Smeer de parten in met hummus en vul met de falafel en rauwkostsalade.
Notities
Zet alle ingredienten in losse schaaltjes op tafel en laat je kind zelf zijn broodje vullen.
Je kunt de rauwkost ook in verschillende schaaltjes serveren. Tomaat, komkommer, paprika etc apart, zonder dressing. Zo kan je kind zelf kiezen wat hij lekker vindt.