Dit is een heerlijk en makkelijk vega(n) pastarecept. Super smaakvol en lekker voedzaam. Je maakt de saus zelf van paprika, cherrytomaat en tomatenblokjes. De vega balletjes zorgen voor een lekkere bite en fijne eiwitten. Ook lekker voor kinderen.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze 2 minuten in de olie.
Snij de balletjes in vieren. Doe de balletjes in de pan en bak 5-8 minuten tot ze mooi gaar zijn.
Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Voeg toe paprika toe aan de ui en balletjes en bak 4 minuten mee.
Blus af met de rode wijn en sojaus en laat een paar minuten pruttelen.
Voeg de gesneden tomaat en de tomatenblokjes uit blik toe, samen met het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden. Voeg water toe totdat de saus een gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 30 minuten pruttelen op zacht vuur.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus.
Garneer met (vegan) Parmezaanse kaas.
Notities
Dit is een heerlijk kidsproof pastarecept. Bak de balletjes eventueel apart en serveer apart van de pasta.
Je kunt de pastasaus pureren voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je een saus zonder stukjes, met veel verstopte groente.