Ovenpasta met vega balletjes en rode saus en mozzarella
Dit is een heerlijk en makkelijk vegetarisch recept voor ovenpasta. Super smaakvol en lekker voedzaam. Je maakt de saus zelf van paprika, cherrytomaat en tomatenblokjes. De vega balletjes zorgen voor ene lekkere bite en fijne eiwitten. De gesmolten mozzarella maakt het helemaal af.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze 2 minuten in de olie.
Snij de balletjes in vieren. Doe de balletjes in de pan en bak 5-8 minuten tot ze mooi gaar zijn.
Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Voeg toe paprika toe aan de ui en balletjes en bak 4 minuten mee.
Blus af met de rode wijn en sojaus en laat een paar minuten pruttelen.
Voeg de gesneden tomaat en de tomatenblokjes uit blik toe, samen met het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden. Voeg water toe totdat de saus een gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 30 minuten pruttelen op zacht vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus.
Doe de pasta in de ovenschaal. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de pasta. Schuif de ovenschaal in de oven en bak 15 minuten op 200 graden totdat de mozzarella mooi gesmolten is.
Notities
Dit is een heerlijk kidsproof pastarecept. Bak de balletjes eventueel apart en serveer apart van de pasta.
Je kunt de pastasaus pureren voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je een saus zonder stukjes, met veel verstopte groente.