Lekker recept voor vegetarische ovenpasta

Ik maakte onlangs een heerlijke pasta met zelfgemaakte rode saus en vegetarische balletjes. Dat was zo lekker, dat ik het diezelfde week nog eens maakte, maar dan als ovenschotel. Dat resulteerde in deze lekkere vegetarische ovenpasta.

Hoe maak je zelf pasta rode saus zonder pakjes en zakjes?

Voor een lekkere pastasaus heb je geen pakjes en zakjes nodig. Dat maakt je gewoon lekker zelf! Dit kan op verschillende manieren. Deze rode saus heb ik gemaakt met cherrytomaat, rode wijn (kun je vervangen door wat balsamico azijn), sojasaus, tomatenblokjes, groente bouillon blokjes en Italiaanse kruiden. Het is super simpel en heel erg smaakvol!

Hoe lang moet ovenpasta in de oven?

Wil je de pasta meteen eten? Dan hoeft de pasta niet zo lang in de oven. Als de pasta gaar is en de saus warm, hoeft de pasta maar 15 minuten in de oven. De oven zorgt er eigenlijk alleen voor dat de kaas mooi smelt.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Wil je de ovenpasta van tevoren klaarmaken en pas later eten? Dan is de oventijd iets langer. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de ovenpasta, afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 40 minuten in de oven. Haal het folie eraf en bak nog eens 5-10 minuten totdat de kaas mooi goudbruin en gesmolten is.

Ovenschotel met pasta rode saus vegetarissch
Ovenpasta met vegetarische balletjes

Ingredienten voor vegetarische ovenpasta

Haal de volgende ingredienten in huis voor een lekkere 4 persoons ovenpasta:

  • 320 gram volkoren pasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram vega(n) balletjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika
  • 500 gram cherrytomaat
  • 100 ml rode wijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blokje groente bouillon
  • 100-200 ml water
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • 250 gram mozarella

Meer vegetarische pasta recepten

Je kunt eindeloos varieren met lekkere vegetarische pastarecepten. Wil je vaker een dagje zonder vlees? Maak dan zeker een van deze lekkere vega gerechten. Of neem een kijkje op mijn pasta pagina.

Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika: Deze pasta maak je met een saus van gegrilde groente uit de oven én witte bonen. Makkelijk, snel, vegan en lekker voedzaam.
Bekijk recept
Tagliatelle met pastinaak roomsaus
Tagliatelle met pastinaak roomsaus en kastanje champignons. Een heerlijke vegetarische romige saus op basis van kookroom en pastinaak. Geserveerd met tagliatelle en kastanje champignons. Ontzettend makkelijk om te maken, binnen 20 minuten op tafel en geweldig lekker.
Bekijk recept

Ovenpasta met vega balletjes en rode saus en mozzarella

Dit is een heerlijk en makkelijk vegetarisch recept voor ovenpasta. Super smaakvol en lekker voedzaam. Je maakt de saus zelf van paprika, cherrytomaat en tomatenblokjes. De vega balletjes zorgen voor ene lekkere bite en fijne eiwitten. De gesmolten mozzarella maakt het helemaal af.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Oventijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordKidsproof, Pasta, Vega balletjes, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram volkoren pasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram vega(n) balletjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika
  • 500 gram cherrytomaat
  • 100 ml rode wijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blokje groente bouillon
  • 100-200 ml water
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • 250 gram mozarella

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
    Snij de ui en knoflook fijn en bak deze 2 minuten in de olie.
  • Snij de balletjes in vieren. Doe de balletjes in de pan en bak 5-8 minuten tot ze mooi gaar zijn.
  • Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Voeg toe paprika toe aan de ui en balletjes en bak 4 minuten mee.
  • Blus af met de rode wijn en sojaus en laat een paar minuten pruttelen.
  • Voeg de gesneden tomaat en de tomatenblokjes uit blik toe, samen met het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden. Voeg water toe totdat de saus een gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 30 minuten pruttelen op zacht vuur.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus.
  • Doe de pasta in de ovenschaal.
    Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de pasta.
    Schuif de ovenschaal in de oven en bak 15 minuten op 200 graden totdat de mozzarella mooi gesmolten is.

Kidsproof tips

  • Dit is een heerlijk kidsproof pastarecept. Bak de balletjes eventueel apart en serveer apart van de pasta. 
  • Je kunt de pastasaus pureren voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je een saus zonder stukjes, met veel verstopte groente. 
Ovenschotel met pasta rode saus vegetarissch
Ovenpasta met vegetarische balletjes