Op zoek naar een lekker fris en zomers pastarecept? Dan is deze tagliatelle met geraspte courgette absoluut een aanrader. De pasta staat binnen 15-20 minuten op tafel en is heerlijk fris en voedzaam.
Was de courgettes en rasp deze. Ik doe dit met de food processor, maar het kan ook met een handrasp. Dat duurt alleen iets langer. Doe de rasp in een vergiet en laat even staan.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olijfolie. Voeg de chilivlokken toe en bak 5 minuten op laag vuur.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou een beetje pastawater apart.
Voeg het pastawater toe aan het uimengsel. Voeg ook de citroensap toe.
Giet de pasta af in het vergiet waarin de courgette rasp zit. Voeg de pasta en courgetterasp toe aan het uimengsel. Roer goed door en breng verder op smaak met zout en peper.
Garneer met gerapste Parmezaanse kaas.
Notities
Dit pastarecept kun je gerust maken voor je kinderen. De courgette is geraspt en heeft daardoor een andere structuur dan wanneer je het in blokjes snijdt.