Zomer pasta met courgette

Recept voor zomerse pasta met courgette

Super snel recept voor vega / vegan zomer pasta met courgette

Met warme zomerdagen wil ik graag licht en gezond eten. En dan wil ik ook nog eens niet te lang in de keuken staan. Dit recept voor zomer pasta met courgette is dan echt perfect. Een ideaal fris vega / vegan zomergerecht.

Lekker kidsproof recept voor zomer pasta met courgette

Dit recept voor pasta met courgette vonden mijn kinderen heerlijk. Normaal gesproken zijn ze niet zo’n fan van courgette. Maar dit keer vonden ze het lekker. Hoe kwam het dat mijn kinderen dit gerecht lekker vonden? Ik denk dat het kwam doordat ik de courgette geraspt had. Hierdoor is het wat minder herkenbaar als courgette. Bovendien gaat de geraspte courgette makkelijk op in de tagliatelle. Wil je meer kidsproof recepten? Bekijk dan mijn pagina met kidsproof recepten. Bij ieder recept geef ik een aantal tips om het gerecht succesvol te maken voor kinderen.

Vegan pastarecept

Dit recept is ook geschikt als je plantaardig eet. Je kunt kiezen of je gewone Parmezaanse kaas gebruikt, of een vegan geraspte kaas. Als alternatief kun je ook edelgist vlokken gebruiken in plaats van kaas.

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

Ingredienten voor makkelijke zomer pasta met courgette

Dit zomerse tagliatelle recept staat super snel op tafel. Je hebt er ook niet veel ingredienten voor nodig. Ik gebruikte voor 4 personen:

  • 250 gram tagliatelle
  • 1 soeplepel pastawater
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 4 courgettes
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas

Meer lekkere vega en vegan zomer recepten

In de zomer is het heerlijk om frisse, lichte en makkelijke gerechten te eten. Ik geef je hieronder nog een paar lekkere vega / vegan zomer recepten.

Zomer salade
Een heerlijke salade in de zomer is nooit weg toch? Deze salade moet je absoluut eens maken! Ontzettend makkelijk en ontzettend lekker. What you see is what you get: sla, nectarine, avocado, druiven, puntpaprika, komkommer, tuinkers, pijnboompitten en een lekkere dressing, zorgen voor een heerlijke salade.
Bekijk recept
Vegetarische salade
Zomerse couscous salade met aardbeien en feta
Op zoek naar een verrassend lekkere salade? Ga dan voor deze couscous salade met aardbeien en feta. De frisse dressing maakt het helemaal af. De salade leent zich perfect als lunch of gezonde maaltijdsalade op een mooie zomerse avond.
Bekijk recept
Zomer salade met couscous
Vegan orzo salade met pesto
Zin in een lekkere frisse maaltijdsalade? Dan is deze orzosalade echt een aanrader. De salade is geheel plantaardig, maar ook goed vega te maken. De pesto dressing maakt het helemaal af.
Bekijk recept
Recept vegan pastasalade
Recept voor zomerse pasta met courgette
Zomerse tagliatelle met geraspte courgette
Recept voor zomerse pasta met courgette

Zomerse tagliatelle met geraspte courgette

Op zoek naar een lekker fris en zomers pastarecept? Dan is deze tagliatelle met geraspte courgette absoluut een aanrader. De pasta staat binnen 15-20 minuten op tafel en is heerlijk fris en voedzaam.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Courgette, Kidsproof, Pasta, Vegan, Vegetarisch, Zomer
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram tagliatelle
  • 1 soeplepel pastawater
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 4 courgette
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas

Instructies

  • Was de courgettes en rasp deze. Ik doe dit met de food processor, maar het kan ook met een handrasp. Dat duurt alleen iets langer. Doe de rasp in een vergiet en laat even staan.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
    Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olijfolie. Voeg de chilivlokken toe en bak 5 minuten op laag vuur.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou een beetje pastawater apart.
  • Voeg het pastawater toe aan het uimengsel. Voeg ook de citroensap toe.
  • Giet de pasta af in het vergiet waarin de courgette rasp zit.
    Voeg de pasta en courgetterasp toe aan het uimengsel. Roer goed door en breng verder op smaak met zout en peper.
  • Garneer met gerapste Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Dit pastarecept kun je gerust maken voor je kinderen. De courgette is geraspt en heeft daardoor een andere structuur dan wanneer je het in blokjes snijdt. 

Voedingswaarde

Calorieën: 365kcalKoolhydraten: 54gEiwitten: 18gVet: 9gVerzadigd vet: 4gMeervoudig onverzadigd vet: 1gEnkelvoudig onverzadigd vet: 3gTrans Fat: 0.04gCholesterol: 65mgZout: 330mgKalium: 724mgVezels: 5gSuiker: 7gVitamin A: 578IUVitamine C: 37mgCalcium: 282mgIron: 2mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling