Bruschetta is een heerlijke Italiaanse tomatensalade, geserveer op gegrild brood. Je kunt het eten als snack, voorgerecht, bijgerecht of als lunch. Met dit recept is het super simpel om zelf de lekkerste bruschetta te maken.
Snij de sneetjes boterhammen in vieren. Bestrijk met een beetje olijfolie. Haal de knoflook uit de schil en snij in de lengte doormidden. Smeer de sneetjes brood in met de knoflook. Grill de broodjes aan beide kanten in een grillpan, grillijzer of in de oven op grillstand totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.
Was de tomaat en snij in kleine stukjes. Doe de tomaat in een vergiet en laat even wat uitlekken. Doe de tomaat in een schaal. Voeg 2/3 van de olijfolie toe.
Snij de ui super fijn. Hak de basilicum fijn. Voeg de ui en basilicum toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat balsamicoazijn.
Serveer de tomatensalsa op de toast en je hebt een heerlijke bruschetta
Notities
Mijn kinderen zijn gek op bruschetta. Ze hebben het voor het eerst gegeten in Italie en waren meteen enthousiast.
Krijg jij jouw kind niet enthousiast? Laat de ui en basilicum dan achterwege voor je kind. Zo heb je een pure tomatensalade zonder vreemde stukjes.