Makkelijk recept voor bruschetta

Brusschetta is een heerlijk Italiaans recept. Het is eigenlijk niet veel meer dan een salade van tomaat op gegrild brood. De lekkerste bruschetta is heel makkelijk om te maken. Een heerlijke snack, lunch, aperatief of voorgerecht!

Wat is het geheim voor de lekkerste bruschetta?

De lekkerste bruschetta is niet moeilijk om te maken. Er zijn echter wel 2 dingen waardoor je bruschetta echt lekker wordt. Ten eerste heb je goede kwaliteit tomaten nodig. In de zomer zijn tomaten veel smaakvoller en zoeter dan in de winter. Het tweede belangrijke ingredient is olijfolie. Je kunt prima een olijfolie uit de supermarkt gebruiken. Maar wil je echt goede bruschetta maken, dan maakt een goede kwaliteit olijfolie echt een verschil. Met deze 2 ingredienten kan het niet mis gaan!

Nog 1 andere tip voor de lekkerste bruschetta: laat je tomaten even uitlekken in een vergiet als je ze in blokjes hebt gesneden. Hierdoor wordt de bruschetta minder vochtig.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Italiaanse tomatensalsa met toast
Italiaanse bruschetta toast

Ingredienten voor de lekkerste Italiaanse bruschetta

Naast goede tomaten en olijfolie heb je niet veel nodig. Voor 8 bruschetta’s haal je het volgende in huis:

  • 4 tomaten, goed rijp
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • zout
  • peper
  • 2 sneetjes oud brood of stukjes stokbrood
  • 1 teentje knoflook

Optioneel

  • 1 scheutje balsamico azijn

Hoe maak je de lekkerste bruschetta?

De lekkerste bruschetta maak je als volgt. Was je tomaten en snij in blokjes. Laat de tomaten even uitlekken in een vergiet. Doe daarna in een schaal en besprenkel met olijfolie. Snij een ui fijn en hak verse basilicum fijn. Voeg toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Besmeer de broodjes met olijfolie en wrijf in met een teentje knoflook. Grill in een pan of oven. Serveer de gegrilde toast met de tomatensalade.

Meer vegetarische Italiaanse recepten

Ben jij gek op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Vegan miso risotto met paddenstoelen en pastinaak
Op zoek naar een vegan risotto? Kijk dan niet verder. Deze miso risotto is rijk van smaak door de miso umami. De shitake en porcini paddenstoelen passen er perfect bij. Op deze manier mis je geen kaas en kun je genieten van de plantaardige keuken!
Bekijk recept
Pasta met vega balletjes en rode saus
Dit is een heerlijk en makkelijk vega(n) pastarecept. Super smaakvol en lekker voedzaam. Je maakt de saus zelf van paprika, cherrytomaat en tomatenblokjes. De vega balletjes zorgen voor een lekkere bite en fijne eiwitten. Ook lekker voor kinderen.
Bekijk recept
Gevulde Italiaanse groentesoep
Deze Italiaanse maaltijdsoep maak je in een handomdraai en is ideaal om restjes groente in te verwerken. Snel klaar en super smaakvol!
Bekijk recept

Makkelijke Italiaanse bruschetta

Bruschetta is een heerlijke Italiaanse tomatensalade, geserveer op gegrild brood. Je kunt het eten als snack, voorgerecht, bijgerecht of als lunch. Met dit recept is het super simpel om zelf de lekkerste bruschetta te maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangAperatief, Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordBruschetta, Tomatensalade, Tomatensalsa, Vegan, Vegetarisch
Porties8 stuks

Ingrediƫnten

  • 4 tomaten goed rijp
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • zout
  • peper
  • 2 sneetjes oud brood of stukjes stokbrood
  • 1 teentje knoflook

Optioneel

  • 1 scheutje balsamico azijn

Instructies

  • Snij de sneetjes boterhammen in vieren. Bestrijk met een beetje olijfolie.
    Haal de knoflook uit de schil en snij in de lengte doormidden. Smeer de sneetjes brood in met de knoflook.
    Grill de broodjes aan beide kanten in een grillpan, grillijzer of in de oven op grillstand totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  • Was de tomaat en snij in kleine stukjes. Doe de tomaat in een vergiet en laat even wat uitlekken.
    Doe de tomaat in een schaal. Voeg 2/3 van de olijfolie toe.
  • Snij de ui super fijn.
    Hak de basilicum fijn.
    Voeg de ui en basilicum toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat balsamicoazijn.
  • Serveer de tomatensalsa op de toast en je hebt een heerlijke bruschetta

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op bruschetta. Ze hebben het voor het eerst gegeten in Italie en waren meteen enthousiast.Ā 
  • Krijg jij jouw kind niet enthousiast? Laat de ui en basilicum dan achterwege voor je kind. Zo heb je een pure tomatensalade zonder vreemde stukjes.Ā