Zin in herfst op je bord? Maak dan deze couscous salade met gegrilde pompoen en dadels. De salieboter maakt het helemaal af qua herfst smaken. Deze vegetarische couscous salade is heerlijk als bijgerecht, lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.
Zet een bakplaat met bakpapier klaar en verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen goed en snij doormidden. Verwijder de pitten. Snij de pompoen vervolgens in plakken en daarna in blokjes. Leg de pompoen op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout, chilivlokken en kaneel. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoenblokjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Roer het bouillonblokje door het kokend water. Doe de couscous in een schaal of pan en voeg de groente bouillon toe. Laat de couscous wellen. Je hoeft het niet af te gieten.
Verwarm het amandelschaafsel in een koekenpan tot het mooi goudbruin is. Haal uit de pan en verdeel over de couscous.
Verwarm nu de boter in de koekenpan. Voeg de salieblaadjes toe en bak 2-3 minuten. Let op dat de boter niet zwart wordt! Haal de boter van het vuur en zet apart.
Snij de ui fijn. Snij de dadels in plakjes. Doe de ui en dadels bij de couscous. Verkruime ook de feta erover. Voeg de pompoenblokjes toe en schenk de salieboter over de couscous. Roer goed door en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Notities
Mijn kinderen maak ik hier eerlijk gezegd niet erg blij mee. Couscous vinden ze wel lekker, maar de combinatie met pompoen trekt hen niet. Is dat bij jouw kind ook het geval?
Laat je kind zijn/haar eigen couscoussalade maken. Houd wat couscous apart. Laat je kind zelf wat groente kiezen om door de couscous te doen. Denk aan tomaat, paprika, komkommer. Maak het niet te moeilijk :).