Goulash is van nature een vlezig gerecht. Maar wist je dat je ook onzettend lekker goulash kunt eten zonder vlees? Deze vegan goulash met seitan smaakt echt geweldig. Het staat binnen een half uur op tafel. Smakelijk!
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook op middenhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee.
Was de paprika en snij in stukjes. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Strooi daarna de maizena over de paprika.
Blus af met de tomatenblokjes, en de helft van het water. Voeg het bouillonblokje, paprikapoeder, sojasaus, tijm , laurierblaadjes en komijnzaad toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg de seitanstukjes na 15 minuten toe.
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de goulahs met rijst (of aardappels). Verwijder de laurierblaadjes voordat je de goulash serveert.
Notities
Mijn kinderen hebben hun vingers afgelikt bij dit gerecht! Zo lekker vonden ze het. En wij ook :).
Houdt jouw kind niet van 'stukjes'? Dan kun je de saus pureren voordat je de seitan toevoegt. Het heeft dan wat minder bite, maar voorkomt wel de nodige ongewenste discussie.