Vegan curry met spruitjes en rijst zonder pakjes en zakjes
Op zoek naar een lekker spruitjes recept met Aziatische twist? Maak dan deze gebakken spruitjes in kokosmelk met rijst. Eenvoudig om te maken, super smaakvol en lekker voedzaam. Dit is een blijvertje!
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
Schil de spruitjes en snij doormidden. Blancheer de spruitjes 3-4 minuten in kokend water. Giet de spruitjes af. Spoel af met koud water en zet even apart.
Snij de ui en knoflook fijn. Snij de shiitake en plakjes.
Verwarm de zonnebloemolie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg de shiitake toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gekookte spruitjes toe en bak 2 minuten mee.
Blus af met de gembersiroop, sojasaus, sesamolie en kokosmelk. Laat 5-10 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Serveer de spruitjes met zilvervliesrijst.
Optioneel
Serveer eventueel met crispy chili olie voor extra umami en gebakken cashew nootjes voor extra bite.
Notities
Dit is een heerlijk mild spruitjesgerecht. De kokosmelk zorgt voor een zachte en romige smaak. Hierdoor smaken de spruitjes wat minder bitter.
Je kunt de shiitake eventueel vervangen door gewone champignon als je kind dat lekkerder vindt.