Verwarm de oven voor op grillstand. Was de tomaat en paprika. Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Snij de paprika in grove stukken en voeg toe aan de ovenschaal. Leg de knoflook teentjes ook in de schaal (in schil). Sprenkel de olijfolie over de groente en bestrooi met wat zout en peper. Grill de groente 10-15 minuten in de oven op grillstand, tot de groente gerimpeld is. Haal uit de oven.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Grill de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
Doe de gegrilde groente in een blender. Voeg de uitgelekte zongedroogde tomaten en kikkererwten toe en de oregano en miso pasta. Pureer in een blender, of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel extra op smaak met extra zout, peper, miso en/of oregano.
Roer de saus door de pasta. Garneer met vegan geraspte kaas en pijnboompitten.
Notities
Dit is een echte kidsproof pasta. Het bevat veel groente, maar geen stukjes. De saus is zacht van smaak en daardoor geliefd bij kinderen.
Laat je kind de pastasoort (fusili, penne, spaghetti, figuurtjes pasta) erbij kiezen. Grote kans dat de pasta dan helemaal geslaagd is!