Makkelijke vega / vegan pasta

Heb je weinig tijd om te koken en wil je toch lekker en gezond eten? Dan is deze pasta met gegrilde paprika tomaat saus uit de oven echt een aanrader. Het staat binnen 20 minuten op tafel en is super smaakvol!

Hoe maak je pasta met gegrilde paprika tomaat saus?

Deze pasta hoef je maar weinig voor te doen. Doe de cherrytomaat, paprika in de oven. Grill de groente tot het mooi rimpelig is. Pureer de groente, samen met uitgekte kikkererwten uit blik, zongedroogde tomaten, miso en oregano. Roer de saus door de pasta, Garneer met pijnboompitten en (vegan) geraspte kaas en genieten maar!

De lekkerste kidsproof pasta vol groente

Deze pasta is super kindvriendelijk. Het zit vol groente en heeft geen stukjes. De smaak is lekker zacht. Een hele fijne pasta om zonder strijd aan tafel te genieten van het eten. Wil je de pasta nog meer kidsproof maken? Laat dan je kind kiezen welk soort pasta hij/zij erbij wil. Fusili, penne, spaghetti, of misschien zelfs tortellini of figuurtjes pasta.

Online cursus Vaker Vega

Wil jij vaker vegetarisch eten?

Maar weet je niet waar je moet beginnen?

Of heb je niet genoeg inspiratie?

✓ Of weet je niet hoe je het kunt volhouden?

✓ Ben je bang om vlees te missen?

Doe mee met de online cursus Vaker Vega. Ik leer je in 5 weken alles wat je nodig hebt om vegetarisch eten in te passen in jouw leven.

Online cursus vegetarisch eten

Ingredienten voor pasta met gegrilde paprika tomaat saus

Haal de volgende ingredienten in huis voor pasta met gegrilde paprika en tomaat saus voor 4 personen.

  • 750 gram cherrytomaat
  • 2 paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 200 gram kikkererwten blik van 200 gram, uitlekgeiwcht 120 gram; of cannellini bonen
  • 190 gram zongedroogde tomaten op olie uitlekgewicht 90 gram
  • 1-2 theelepels gedroogde oregano naar smaak
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 30 gram pijnboompitten
  • 75 gram (plantaardige) geraspte kaas, of 1 eetlepel edelgistvlokken pp

Meer vegan recepten

Trek gekregen in meer vegan pasta gerechten? Probeer dan ook eens een van deze vegan pasta’s, of neem een kijkje op mijn vegan recepten pagina.

Vegan pasta met palmkool en misoboter
Palmkool is familie van boerenkool en je kunt er heerlijk mee koken. Deze pasta met palmkool met misoboter is echt een aanraderr!
Bekijk recept
Recept voor pasta met palmkool
Vegan pasta roomsaus met bloemkool
Ben je gek op een romige pastasaus en wil je een lekkere vegan variant hierop proberen? Dan is deze vegan pasta roomsaus met bloemkool en cashewnoten echt een aanrader! Een super smaakvolle plantaardige pastasaus met verstopte groente.
Recept voor vegan pasta alfredo met bloemkool
Vegan pasta ‘Bolognese’ met linzen
Een echte Italiaanse klassieker in een vegetarisch jasje. Dit is een super simpel en smaakvolle vegetarische variant op de klassieke Bolognese. Deze pasta met rode saus moet je echt proberen!
Bekijk recept
Recept voor vegan pasta met rode saus
Pastasus van gegrilde paprika en tomaat

Eiwitrijke vegan pasta met gegrilde paprika tomaat saus

Op zoek naar een makkelijke vegan pasta? Deze pasta met gegrilde paprika en tomaat uit de oven staat binnen 20 minuten op tafel!
2 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Vegan
Trefwoord: Gegrilde paprika, Pasta, Tomaat, Vegan, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram cherrytomaat
  • 2 paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 200 gram kikkererwten blik van 200 gram, uitlekgeiwcht 120 gram; of cannellini bonen
  • 190 gram zongedroogde tomaten op olie uitlekgewicht 90 gram
  • 1-2 theelepels gedroogde oregano naar smaak
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 30 gram pijnboompitten
  • 75 gram (plantaardige) geraspte kaas of 1 eetlepel edelgistvlokken pp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand. Was de tomaat en paprika. Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Snij de paprika in grove stukken en voeg toe aan de ovenschaal. Leg de knoflook teentjes ook in de schaal (in schil). Sprenkel de olijfolie over de groente en bestrooi met wat zout en peper.
    Grill de groente 10-15 minuten in de oven op grillstand, tot de groente gerimpeld is. Haal uit de oven.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Grill de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Doe de gegrilde groente in een blender. Voeg de uitgelekte zongedroogde tomaten en kikkererwten toe en de oregano en miso pasta. Pureer in een blender, of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel extra op smaak met extra zout, peper, miso en/of oregano.
  • Roer de saus door de pasta. Garneer met vegan geraspte kaas en pijnboompitten.

Kidsproof tips

  • Dit is een echte kidsproof pasta. Het bevat veel groente, maar geen stukjes. De saus is zacht van smaak en daardoor geliefd bij kinderen. 
  • Laat je kind de pastasoort (fusili, penne, spaghetti, figuurtjes pasta) erbij kiezen. Grote kans dat de pasta dan helemaal geslaagd is! 

Voedingswaarde

Calorieën: 632kcalKoolhydraten: 94gEiwitten: 26gVet: 22gVerzadigd vet: 5gMeervoudig onverzadigd vet: 5gEnkelvoudig onverzadigd vet: 8gCholesterol: 19mgZout: 278mgKalium: 1580mgVezels: 9gSuiker: 8gVitamin A: 2623IUVitamine C: 75mgCalcium: 234mgIron: 7mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer