Makkelijke vega / vegan pasta
Heb je weinig tijd om te koken en wil je toch lekker en gezond eten? Dan is deze pasta met gegrilde paprika tomaat saus uit de oven echt een aanrader. Het staat binnen 20 minuten op tafel en is super smaakvol!
Hoe maak je pasta met gegrilde paprika tomaat saus?
Deze pasta hoef je maar weinig voor te doen. Doe de cherrytomaat, paprika in de oven. Grill de groente tot het mooi rimpelig is. Pureer de groente, samen met uitgekte kikkererwten uit blik, zongedroogde tomaten, miso en oregano. Roer de saus door de pasta, Garneer met pijnboompitten en (vegan) geraspte kaas en genieten maar!
De lekkerste kidsproof pasta vol groente
Deze pasta is super kindvriendelijk. Het zit vol groente en heeft geen stukjes. De smaak is lekker zacht. Een hele fijne pasta om zonder strijd aan tafel te genieten van het eten. Wil je de pasta nog meer kidsproof maken? Laat dan je kind kiezen welk soort pasta hij/zij erbij wil. Fusili, penne, spaghetti, of misschien zelfs tortellini of figuurtjes pasta.
Ingredienten voor pasta met gegrilde paprika tomaat saus
Haal de volgende ingredienten in huis voor pasta met gegrilde paprika en tomaat saus voor 4 personen.
- 750 gram cherrytomaat
- 2 paprika
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 320 gram (volkoren) pasta
- 200 gram kikkererwten blik van 200 gram, uitlekgeiwcht 120 gram; of cannellini bonen
- 190 gram zongedroogde tomaten op olie uitlekgewicht 90 gram
- 1-2 theelepels gedroogde oregano naar smaak
- 1 eetlepel miso pasta
- 30 gram pijnboompitten
- 75 gram (plantaardige) geraspte kaas, of 1 eetlepel edelgistvlokken pp
Meer vegan recepten
Trek gekregen in meer vegan pasta gerechten? Probeer dan ook eens een van deze vegan pasta’s, of neem een kijkje op mijn vegan recepten pagina.
Ingrediënten
- 750 gram cherrytomaat
- 2 paprika
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 320 gram (volkoren) pasta
- 200 gram kikkererwten blik van 200 gram, uitlekgeiwcht 120 gram; of cannellini bonen
- 190 gram zongedroogde tomaten op olie uitlekgewicht 90 gram
- 1-2 theelepels gedroogde oregano naar smaak
- 1 eetlepel miso pasta
- 30 gram pijnboompitten
- 75 gram (plantaardige) geraspte kaas of 1 eetlepel edelgistvlokken pp
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand. Was de tomaat en paprika. Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Snij de paprika in grove stukken en voeg toe aan de ovenschaal. Leg de knoflook teentjes ook in de schaal (in schil). Sprenkel de olijfolie over de groente en bestrooi met wat zout en peper. Grill de groente 10-15 minuten in de oven op grillstand, tot de groente gerimpeld is. Haal uit de oven.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Grill de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Doe de gegrilde groente in een blender. Voeg de uitgelekte zongedroogde tomaten en kikkererwten toe en de oregano en miso pasta. Pureer in een blender, of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel extra op smaak met extra zout, peper, miso en/of oregano.
- Roer de saus door de pasta. Garneer met vegan geraspte kaas en pijnboompitten.
Kidsproof tips
- Dit is een echte kidsproof pasta. Het bevat veel groente, maar geen stukjes. De saus is zacht van smaak en daardoor geliefd bij kinderen.
- Laat je kind de pastasoort (fusili, penne, spaghetti, figuurtjes pasta) erbij kiezen. Grote kans dat de pasta dan helemaal geslaagd is!
Voedingswaarde
* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer
Review