Zin in een lekker roerbak gerecht? Deze vegan roerbaknoedels zijn lekker voedzaam en maak je heel snel zelf zonder pakjes en zakjes! Varieer met je lievelings roerbakgroente en zet iedere keer weer een verrassende noedelmaaltijd op tafel.
1koolik gebruikte savooie kool, maar het mag ook spitskool, witte kool of groene kool zijn
250gramvolkoren mie
Woksaus
4eetlepelsojasaus
1eetlepelsesamolie
2eetlepeltahini
1,5eetlepelgembersiroop
0,5eetlepelrijstazijnalternatief: natuurazijn
zout
peper
Optioneel
sambalalternatief: chilisaus of crispy chilivlokken
Instructies
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn.
Bak vervolgens de tofublokjes mee
Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember voor ongeveer 4 minuten.
Was de paprika. Snij in blokjes. Was de kool en snij in flinterdunne reepjes.
Bak de paprika een paar minuten mee met de ui. Voeg vervolgens de spitskool toe en bak 4 minuten mee.
Roer de mie door de groente. Meng de sojasaus, tahin, rijstazijn, sesamolie en gembersiroop tot een gladde saus. Voeg toe aan de mie. Proef even goed en breng eventueel extra op smaak met zout en peper, of wat extra sojasaus (zout en umami), tahini (romigheid), gembersiroop (zoetigheid), of olie (vet).
Optioneel
Voeg sambal, chilisaus of crispy chili olie toe voor extra spice.
Notities
Dit is een heerlijk basisrecept voor noedels zonder pakjes en zakjes. Varieer met groente die jouw kind lekker vindt. Bijvoorbeeld sperziebonen en broccoli.