Knapperige tofu zelf maken

Recept hoe maak je knapperige tofu?

Hoe maak je knapperige tofu?

Dat is een hele goede vraag. Want zo’n blok tofu die je in de supermarkt of toko koopt, wordt niet van zichzelf knapperig. Ik heb hieronder voor je uitgewerkt hoe je tofu knapperig krijgt.

Ingrediënten voor knapperige tofu

Dit heb je nodig voor knapperige tofu.

  • 400 gram tofu 2 blokken tofu
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels sesamolie of een andere plantaarige olie
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • zout

Je kunt natuurlijk ook 1 blok tofu gebruiken. Halveer dan ook de rest van de ingrediënten.

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

Stappen om knapperige tofu te maken

Dan gaan we nu met de tofu aan de slag. Met de stappen hieronder gaat het je zeker lukken om de tofu knapperig te blijven.

  1. Leg de tofu op een stuk keukenpapier (of schone theedoek) op een bord. Leg er een stuk keukenpapier (of schone theedoek) op en vervolgens een paar boeken (of iets anders gewichtigs). Laat de tofu nu 15-20 minuten staan. Zo trekt het vocht eruit en dat is nodig om de tofu knapperig te krijgen. Intussen kun je alvast groente snijden voor de rest van je maaltijd ;).
  2. Dep de tofu af met het keukenpapier. Snij in blokjes van 0,5-1 cm. Doe in een bak en strooi de maizena, cayennepeper en zout erover. Schudt of roer goed zodat alle blokjes goed met maizena zijn bedekt.
  3. Verwarm een scheut sesamolie (of een andere plantaardige olie) in een koekenpan. Doe de tofu blokjes erin en bak ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig door zodat alle kanten van de blokjes gebakken worden.
Recept hoe maak je knapperige tofu?
Knapperige tofu

Tofu van KoRo

Ik koop mijn tofu tegenwoordig bij KoRo. Dit is een online winkel waar je tegen een eerlijke prijs ingrediënten kunt kopen die je in de voorraadkast kunt bewaren. Je kunt hier in bulk inslaan. Ik heb standaard 6 pakjes tofu in mijn koelkast liggen. Zo grijp ik nooit mis. Met code FOXI krijg je korting op je bestelling bij KoRo.

Voorverpakte tofublokjes

Ik snap best dat je niet altijd zin en tijd hebt om zelf je tofu knapperig te maken. Wees gerust, dat heb ik ook hoor. Ik gebruik zelf regelmatig voorverpakte, voorgebakken tofu blokjes. Zelf gebakken vind ik ze het lekkerst, maar voorverpakt smaakt in het geval van tofu ook heel goed.

Recepten met knapperige tofu

Deze knapperige tofu is heerlijk om te gebruiken in roerbakgerechten of curry’s. Kook er wat rijst of noedels bij en bak of kook wat groente en je hebt een heerlijke maaltijd. Je kunt de tofu nog verder kruiden door aan het einde wat sojasaus over de blokjes te sprenkelen.

Kung Pao Tofu
Kung Pao Tofu is een heerlijke vegan versie van de kung pao kip. Een echte Aziatische klassieker. De tofu is heerlijk knapperig en super smaakvol gekruid. Zelfs vleeseters maak je blij met dit plantaardige recept.
Bekijk recept
Aziatische noedels vegetarisch
Spruitjes teriyaki met knapperige tofu
Teriyaki saus saus is ontzettend makkelijk om te maken en vooral lekker om te gebruiken in wok en roerbakgerechten. Je kunt er alle kanten mee op. Dit is een heerlijk vegan gerecht voor spruitjes teriyaki.
Bekijk recept
Recept voor vegan teriyaki met spruitjes en knapperige tofu
Recept hoe maak je knapperige tofu?

Knapperige tofu

Wil je weten hoe je tofu echt lekker én knapperig kunt maken? Bekijk dan dit recept. Een blok tofu, maizena, wat caeyennepeper, zout en olie. Meer heb je niet nodig.
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion, Hollands
Trefwoord: Tofu, Vegan
Porties: 4 porties

Ingrediënten

Tofu

  • 400 gram tofu 2 blokken tofu
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels sesamolie of een andere plantaarige olie
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • zout

Instructies

Knapperige

  • Leg de blokken tofu op een stuk keukenpapier (of schone theedoek). Leg daarop nog een stuk keukenpapier (of schone theedoek). Leg er een paar boeken op (of iets anders gewichtigs). Laat 20 minuten staan. Hierdoor kan het vocht mooi uit de tofu trekken. Dit is belangrijk om de tofu knapperig te krijgen.
  • Snij de tofu in blokjes van ongeveer 0,5-0,5 cm. Doe in een kom en strooi de maizena erover. Voeg ook een mespuntje cayennepeper en wat zout toe. Roer goed door zodat alle kanten van alle blokjes met maizena is bedekt.
  • Verwarm de sesamolie in een koekenpan of hapjespan. Bak hierin de tofublokjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. Roer regelmatig door zodat alle kanten van de blokjes gebakken worden.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op tofu. Deze zelfgemaakte knapperige tofu eten ze als snacks. 
  • Om te wennen aan tofu, kun je ook beginnen met voorverpakte, voorgebakken tofu. Ik gebruik dit zelf ook heel vaak in roerbakgerechten. 

Voedingswaarde

Calorieën: 121kcalKoolhydraten: 1gEiwitten: 12gVet: 8gVerzadigd vet: 1gMeervoudig onverzadigd vet: 1gEnkelvoudig onverzadigd vet: 1gZout: 1mgKalium: 5mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamin A: 104IUVitamine C: 1mgCalcium: 1mgIron: 1mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling