Deze curry is heerlijk fris en romig van smaak. Het is een ideale vegetarische gezinsmaaltijd: verrassend lekkere smaken en binnen 20 minuten op tafel!
Dop de boontjes en kook deze in ongeveer 8 minuten al dente gaar.
Snij intussen de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze kort in een hapjespan. Voeg de sambal, tamarindepasta, koriander, komijn en kurkuma toe en bak deze 1 minuut mee.
Snij intussen de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze kort in een hapjespan. Voeg de sambal, tamarindepasta, koriander, komijn en kurkuma toe en bak deze 1 minuut mee.
Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan je uimengsel. Bak een paar minuten en blus vervolgens af met kokosmelk. Roer de suiker er doorheen en laat de curry nu 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Voeg nu de sperziebonen toe aan je curry en je maaltijd is klaar!
Serveer met rijst of naanbrood en garneer met gebakken uitjes.