Dit is een van mijn favoriete vegetarische curry recepten. Ik weet nog heel goed dat ik dit recept voor het eerst at: ik heb wel 3 keer opgeschept, zo lekker vond ik het! Het originele recept komt uit het kookboek Vegalicious (aanrader!) en is met ei, maar ik ben wat gaan experimenteren en vind deze versie met sperziebonen echt heerlijk! Curry’s zijn wat mij betreft een van de beste opties voor een volwaardige vegetarische maaltijd; je mist niet snel het vlees. En het leuke van curry’s is dat kinderen het vaak heel lekker vinden. Nog een goed argument om deze curry eens te maken: hij staat binnen 20 minuten op tafel.

Indiase curry met sperziebonen

Frisse curry met sperziebonen

Deze curry is heerlijk fris en romig van smaak. Het is een ideale vegetarische gezinsmaaltijd: verrassend lekkere smaken en binnen 20 minuten op tafel!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Kidsproof, Snelle curry, Sperziebonen, Vegan, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 5 tomaat
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel sambal
  • 1,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1,5 eetlepel tamarinde pasta
  • 600 ml kokosmelk light
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 500 gram sperzieboon

Optioneel, om te serveren

  • 250 gram zilvervliesrijst ongekookt
  • naan
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Dop de boontjes en kook deze in ongeveer 8 minuten al dente gaar.
  • Snij intussen de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze kort in een hapjespan. Voeg de sambal, tamarindepasta, koriander, komijn en kurkuma toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Snij intussen de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze kort in een hapjespan. Voeg de sambal, tamarindepasta, koriander, komijn en kurkuma toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan je uimengsel. Bak een paar minuten en blus vervolgens af met kokosmelk. Roer de suiker er doorheen en laat de curry nu 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de sperziebonen toe aan je curry en je maaltijd is klaar!
  • Serveer met rijst of naanbrood en garneer met gebakken uitjes.

* Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees meer in mijn disclaimer

Extra kidsproof tips:

  • Je kunt de curry nog iets meer kindvriendelijk maken door de currysaus na stap 4 te pureren. Zo wordt het een egale saus.
  • Je kunt de sperziebonen apart serveren, mocht je kind de saus toch niet lekker vinden.
  • De sambal kun je halveren, om een iets minder pittig gerecht te krijgen.

5 onmisbare vegetarische recepten

Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?

✓ e-book met 5 vega recepten

Makkelijk om te maken

✓ Voor slechts 2,99

vegetarische recepten