Zin in een lekker zomerse risotto? Dan moet je deze risotto met groene groente zeker maken! Dus haal de peultjes, edamame bonen, sperziebonen en erwtjes maar in huis en geniet van deze heerlijke risotto.
Verwarm de boter en olijfolie in een hapjespan. Snij de ui fijn en bak 2 minuten in het vet. Voeg de risottorijst toe en bak nog eens 2 minuten tot de rijst glazig oogt.
Blus af met een flinke scheut groente bouillon en laat deze inkoken. Schenk steeds bouillon bij als de rijst is ingekookt. Herhaal dit proces totdat de risotto mooi al dente gaar is. Het kan zijn dat je meer of minder bouillon nodig hebt dan aangegeven in het recept. Dit is afhankelijk van de rijstkorrel. Gebruik zoveel bouillon als nodig is om de rijst steeds te laten inkoken totdat het gaar is.
Dop intussen de sperziebonen en snij doormidden. Kook ze 4 minuten in een pan met kokend water. Voeg vervolgens de peultjes, edamame bonen en tuinerwten toe en kook nog eens 2 minuten. Giet af en spoel af met ijskoud water, zodat de boontjes mooi felgroen blijven.
Roer de groente door de risotto. Breng op smaak met zout, peper, dragon en de helft van de geraspte kaas. Rasp de citroen over de risotto. Voeg eventueel ook (een deel) van het sap van de citroen naar smaak toe). Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op sperziebonen en vonden dit een heerlijke risotto.
Varieer dit recept gerust met groente die jouw kind lekker vindt.