Snijd de tofu in de breedte doormidden of in 3 plakken. Leg de plakken tofu op een stuk keukenpapier. Leg een ander stuk keukenpapier op de tofu en leg er vervolgens iets zwaars op (ik gebruik altijd 2 kookboeken). Laat de tofu 15-20 minuten rusten zodat het vocht eruit trekt. Hierdoor wordt de tofu straks lekker knapperig.
Snijd de tofu vervolgens in blokjes van 1x1 cm. Doe in een kom, strooi de maizena, snufje zout en TexMex kruiden erover en schudt goed zodat alle tofu blokjes met maïzena bedekt zijn.
Doe de olie in de pan. Voeg de tofublokjes toe als de olie goed heet is. Bak de tofu in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Schudt de pan regelmatig door zodat de blokjes aan alle kanten bruin worden.
Sticky tofu
Blus de tofu af met de sojasaus, water en de tacosaus. Laat 1 minuutje pruttelen en haal de tofu dan van het vuur. De sticky tofu is klaar!
Notities
Mijn kinderen zijn gek op tofu. Vind je de sticky tofu een beetje spannend? Laat de sticky saus dan achterwege en laat je kind eerst eens knapperige tofu proberen.