Op zoek naar een lekkere curry die snel op tafel staat en waar je geen pakjes en zakjes voor nodig hebt? Maak dan deze heerlijke curry met witte boon en sperzieboon. Lekker, gezond, geen pakjes en zakjes en binnen 20 minuten op tafel!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af.
Dop de sperzieboontjes en snij doormidden. Kook de sperziebonen 4 minuten in kokend water. GIet af en spoel af met koud water. Zet even apart.
Schil de gember, ui en knoflook en snij deze allemaal super fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de gember, ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten op middenhoog vuur.
Was en snij intussen de paprika en de cherrytomaat in stukjes en doe deze bij de rest in de pan. Bak de groente 5 minuten.
Voeg de kruiden en specerijen (kardemon, koriander, kurkuma, garam masala en chilipoeder) en de tomatenblokjes, kokosmelk, gembersiroop, citroensap en bouillonblokje toe. Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de uitgelekte witte bonen en de sperziebonen toe. Laat dit nog even een paar minuten mee pruttelen.
Serveer de curry met rijst. Naanbrood is ook heel lekker bij deze curry. Garneer eventueel met wat verse koriander en cashewnoten
Notities
Curry is een echte kindervriend zolang je deze niet te spicy maakt. Pas dus op met pepertjes en proef tussendoor of de curry niet te scherp is.
Deze curry kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jouw kind lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi.