Lekker curry recept zonder pakjes en zakjes

Curry is een heerlijk en smaakvol gerecht dat oorspronkelijk uit India komt. Het is een ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag, want het is snel en makkelijk te maken. In deze blog vind je een recept voor een snelle curry met sperziebonen en witte bonen. Deze curry is helemaal vegan en zit boordevol groenten. Het is een gezonde en smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai op tafel hebt.

Voordelen van curry met sperziebonen en witte bonen

  • Curry is een gezonde maaltijd die boordevol groenten zit.
  • Het is een snel en makkelijk te maken gerecht.
  • Curry is een ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag.
  • Curry is een veelzijdige maaltijd die je met verschillende toppings kunt serveren.

Tips voor de bereiding van curry met sperziebonen en witte bonen

De precieze bereiding van deze curry leg ik stap voor stap uit in de receptkaart op deze pagina. Hierbij geef ik je alvast een aantal tips. Curry smaakt het aller lekkerst als je zoveel mogelijk verse groente gebruikt. Verse sperziebonen smaken een stuk lekkerder dan diepvries bonen. De witte bonen gebruik ik trouwens wel uit blik. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken, maar die moet je wel een nachtje laten wellen en daarna nog koken. De snelle optie is dus om bonen uit blik te gebruiken. Voeg eventueel extra kruiden en specerijen toe om de curry op smaak te maken. Serveer de curry met je favoriete toppings, zoals rijst, naanbrood of roti.

    Ideeën voor toppings voor Indiase curry

    Curry is heerlijk om te eten met rijst of naanbrood. Je kunt de curry nog verder garneren met bijvoorbeeld geraspte kokos, gebakken uitjes, cashewnoten, verse koriander.

    E-book

    5 onmisbare vega recepten

    Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

    E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

    Makkelijk om te maken

    Binnen 15-25 minuten op tafel

    Voor slechts 1,99 ipv 7,99

      Meer vegetarische en vegan curry recepten

      Curry is wat mij betreft de ideale maaltijd om te eten als je vegetarisch of vegan eet. Je mist totaal geen vlees of vis. Het is een lekker smaakbommetje en het geeft heel veel opties om te varieren met groente. Wil je ook vaker een makkelijke vega curry eten? Probeer dan ook eens een van deze andere curry recepten, of kijk op mijn speciale curry pagina.

      Vegan dal curry van gele linzen
      Dal, ook wel dahl of dhal genoemd is een curry op basis van split linzen. Dit recept voor dal is helemaal vegan en super voedzaam. Het is een budget proof curry die je heel eenvoudig maakt zonder pakjes en zakjes. Een lekker bordje comfort food!
      Bekijk recept
      Butter chicken curry met bloemkool
      Hét recept voor vegetarische butter chicken, hier is ie dan! Je maakt de curry eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De bloemkool geeft een lekkere bite aan het geheel. Serveer de curry met rijst of naanbrood en je hebt een heerlijke Indiase vega maaltijd!
      Bekijk recept
      Vegan pinda curry met tofu, paprika en wortel
      Op zoek naar een lekker vegetarisch curry recept? Kijk dan niet verder, want deze plantaardige pinda curry met tofu, wortel en paprika is echt een geweldig smaakbommetje. De curry maak je redelijk eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De pindakaas is de smaakmaker van dit gerecht. Een absolute aanrader!
      Bekijk recept

      Geniet van deze lekkere curry!

      Snelle curry met sperziebonen en witte bonen is een gezonde en smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai op tafel hebt. Met een paar eenvoudige tips kun je de curry nog lekkerder maken. Serveer de curry met je favoriete toppings en geniet van deze heerlijke maaltijd!

      Recept voor Indiase curry zonder pakjes en zakjes
      Snelle curry met witte boon en sperzieboon

      Snelle vegan curry met witten boon en sperzieboon

      Op zoek naar een lekkere curry die snel op tafel staat en waar je geen pakjes en zakjes voor nodig hebt? Maak dan deze heerlijke curry met witte boon en sperzieboon. Lekker, gezond, geen pakjes en zakjes en binnen 20 minuten op tafel!
      3 van 1 stem
      Voorbereidingstijd: 5 minuten
      Bereidingstijd: 15 minuten
      Totale tijd: 20 minuten
      GangHoofdgerecht
      KeukenIndiaas
      TrefwoordCurry, Kidsproof, Sperzieboon, Vegetarisch, Witte boon
      Porties4 personen

      Ingrediënten

      • 250 gram zilvervlies rijst
      • 500 gram sperzieboon

      Voor de curry kruiden

      • 1 theelepel kardamonzaad
      • 1 theelepel korianderzaad
      • 1 theelepel kurkuma
      • 1 theelepel garam masala
      • 1 mespuntje chilipoeder of chilivlokken

      Overig

      • 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
      • 2 teentjes knoflook
      • 1 ui
      • 3 cm gember
      • 2 paprika
      • 250 gram cherrytomaat
      • 400 ml kokosmelk
      • 1 eetlepel gembersiroop
      • 400 ml tomatenblokjes
      • 1 blokje groenten bouillon
      • 1 eetlepel citroensap
      • 400 gram witte boon uit blik
      • zout
      • peper

      Optioneel

      • naan
      • verse koriander
      • cashewnoten

      Instructies

      • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af. 
      • Dop de sperzieboontjes en snij doormidden. Kook de sperziebonen 4 minuten in kokend water. GIet af en spoel af met koud water. Zet even apart.
      • Schil de gember, ui en knoflook en snij deze allemaal super fijn.
        Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de gember, ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten op middenhoog vuur. 
      • Was en snij intussen de paprika en de cherrytomaat in stukjes en doe deze bij de rest in de pan. Bak de groente 5 minuten.
      • Voeg de kruiden en specerijen (kardemon, koriander, kurkuma, garam masala en chilipoeder) en de tomatenblokjes, kokosmelk, gembersiroop, citroensap en bouillonblokje toe.
        Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 10 minuten pruttelen. 
      • Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper.
        Voeg de uitgelekte witte bonen en de sperziebonen toe. Laat dit nog even een paar minuten mee pruttelen.
      • Serveer de curry met rijst. Naanbrood is ook heel lekker bij deze curry. Garneer eventueel met wat verse koriander en cashewnoten 

      Kidsproof tips

      • Curry is een echte kindervriend zolang je deze niet te spicy maakt. Pas dus op met pepertjes en proef tussendoor of de curry niet te scherp is.
      • Deze curry kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jouw kind lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi.