Zin in een lekker en makkelijk zomers soepje? Deze courgette venkelsoep is echt een aanrader. Makkelijk om te maken, super snel klaar en ook nog eens gezond en lekker.
750-1250mlkokend waterafhankelijk van hoe dik je de soep wilt
Optioneel
restjes groente, zoals broccolisteelom toe te voegen als extra groente
broodom erbij te serveren
walnotenom te garneren
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar.
Was de courgettes en venkel. Snij in grove stukken en doe in een ovenschaal.
Snij de ui in ringen. Leg de teentjes knoflook (met schil) en de uiringen in de ovenschaal. Schenk de olijfolie erover en bestrooi met wat zout en chilivlokken (of zwarte peper).
Doe de ovenschaal in de oven en grill ongeveer 10 minuten.
Haal de ovenschaal eruit. Verwijder de knoflookteentjes en duw de teentjes uit hun schil.
Doe alle groente en de knoflook in de blender. Voeg het kokend water en de bouillon blokjes toe en pureer tot een gladde soep.
Notities
Dit is een super kindvriendelijke soep. De soep smaakt lekker romig en zacht, is niet pittig en heeft geen stukjes.