Vegan courgettesoep met venkel: een verfrissende zomerse maaltijd.
Op een warme zomerdag is er niets lekkerder dan een verfrissende soep. Courgettesoep met venkel is een perfecte keuze.. Courgettesoep is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is voor een warme zomerdag. Het is licht en verfrissend, en boordevol groenten. Bovendien is het een vrij eenvoudig gerecht om te maken, dus je hebt het zo op tafel. In deze blog vind je informatie over de voordelen van vegan courgettesoep met venkel, tips voor het maken van de soep en enkele ideeën voor toppings.
Voordelen van vegan courgettesoep
Deze vegan courgettesoep is een heerlijke gezonde maaltijd.
- Courgette is een goede bron van vitamine C, kalium en vezels.
- Venkel is een goede bron van vitamine C, bètacaroteen en vitamine K.
- Courgettesoep is een licht en verfrissend gerecht dat perfect is voor een warme zomerdag.
- Courgettesoep is een vrij eenvoudig gerecht om te maken.
- Je kunt de soep eten als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.
Tips voor de bereiding van vegan courgettesoep met venkel
Deze courgettesoep is extra lekker doordat ik de groente gegrild heb in de oven. Dat zorgt voor extra smaak. Voor extra smaak kun je de soep afmaken met verse kruiden, zoals basilicum, dille of oregano. Serveer de soep met brood en smeersels en je hebt een volwaardige maaltijd.
Ideeën voor soep toppings
Wi je de soep wat extra aankleden voor je tafelgasten? Garneer de soep dan met wat toppings. Ik heb zelf walnoten, olijfolie toegevoegd. Ik had ook nog een restje gebakken palmkool, dus die heb ik ook op de soep gelegd.Wees creatief en gebruik vooral toppings die je al in huis hebt. Heb je nog een restje gebakken groenten over? Voeg die dan toe aan de soep!. Hierbij nog een aantal topping ideeen:
- Croutons
- Geroosterde walnoten of amandelen
- Vers gehakte kruiden, zoals peterselie, basilicum of dille
- Een scheutje olijfolie
- Een lepeltje pesto
- Een paar stukjes geroosterde groenten, zoals courgette, palmkool, paprika of tomaat
Meer vegetarische en vegan soep recepten
Hou jij ook zo van een lekkere soep? Probeer dan ook eens een van deze soepen. Of kijk op mijn soep pagina voor al mijn vega en vegan soep recepten.
Geniet van deze lekkere soep!
Vegan courgettesoep met venkel is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is voor een warme zomerdag. Met een paar eenvoudige tips kun je de soep nog lekkerder maken. Serveer de soep met je favoriete toppings en geniet van deze verfrissende maaltijd. De soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. Ik serveer het graag met brood.
Courgette venkelsoep
Ingrediënten
- 1000 gram courgette ongeveer 4 stuks
- 1 venkel
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- zout
- chilivlokken
- 2 blokjes groente bouillon
- 750-1250 ml kokend water afhankelijk van hoe dik je de soep wilt
Optioneel
- restjes groente, zoals broccolisteel om toe te voegen als extra groente
- brood om erbij te serveren
- walnoten om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar.
- Was de courgettes en venkel. Snij in grove stukken en doe in een ovenschaal.
- Snij de ui in ringen. Leg de teentjes knoflook (met schil) en de uiringen in de ovenschaal. Schenk de olijfolie erover en bestrooi met wat zout en chilivlokken (of zwarte peper).
- Doe de ovenschaal in de oven en grill ongeveer 10 minuten.
- Haal de ovenschaal eruit. Verwijder de knoflookteentjes en duw de teentjes uit hun schil.
- Doe alle groente en de knoflook in de blender. Voeg het kokend water en de bouillon blokjes toe en pureer tot een gladde soep.
Kidsproof tips
- Dit is een super kindvriendelijke soep. De soep smaakt lekker romig en zacht, is niet pittig en heeft geen stukjes.Â
Review