Dit is een heerlijk recept voor orzo met gegrilde tomaat en spinazie en een puree van zongedroogde tomaat. Het is super makkelijk om te maken en helemaal plantaardig.
75mlplantaardige kookroomik gebruik light sojaroom
zout
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar. Was de cherrytomaat en doe in de ovenschaal. Sprenkel de rest van de olijfolie over de tomaat en zet de schaal in de oven. Grill ongeveer 10-15 minuten in de oven op grillstand totdat de tomaatjes mooi gegrild zijn.
Doe de gegrilde tomaat, orzo en groentebouillon in een hapjespan. Roer even door en doe de deksel op de pan. Laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen op zacht vuur, totdat de pasta gaar (al dente) is. De bouillon is als het goed is helemaal ingekookt, dus je hoeft de pasta niet af te gieten. Heb je toch nog veel bouillon in de pan? Giet het dan af. Is je bouillon toch eerder op en is de pasta nog niet gaar? Schenk dan een beetje extra bouilon bij.
Doe de zongedroogde tomaat, inclusief de helft van de olie uit het potje van de zongedroogde tomaat in een blender. Voeg de tijm en oregano toe en pureer tot een gladde puree.
Schep de helft van de zongedroogde tomatenpuree op de orzo en schenk de kookroom erbij. Roer de spinazie erdoor en laat deze slinken. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer op een mooi bord en garneer ieder bord met een schepje zongedroogde tomatenpuree.
Notities
Als je graag orzo wilt eten met je kind, is dit een van je beste opties. Gegrilde tomaten smaken lekker zoet en de meeste kinderen lusten graag tomaten.
Je kunt de spinazie achtwege laten of in een los bakje op tafel zetten.
De zongedroogde tomatenpuree kun je ook los op tafel serveren.
Om de orzo extra kidsproof te maken, kun je de tomaten pureren nadat ze uit de oven komen. Zo heb je een orzo zonder stukjes. De smaak blijft hetzelfde!