Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier, of een ovenschaal klaar. Was de paprika's en snij doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif in de oven. Grill de paprika's 5-10 minuten totdat ze zacht zijn, maar nog niet aangebrand.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af.
Schil de gember, ui en knoflook en snij deze allemaal super fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de gember, ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten op middenhoog vuur.
Was en snij intussen de cherrytomaat doormidden en doe deze bij de rest in de pan. Bak de groente 5 minuten.
Voeg de kruiden en specerijen (kardemon, koriander, kurkuma, garam masala en chilipoeder) en de tomatenpuree en kokosmelk toe. Voeg de helft van het water toe. Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Haal de paprika's uit de oven en laat een beetje afkoelen. Snij de paprika's in grove stukjes.
Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdun de curry eventueel met wat extra water als je dat nodig vindt. Voeg de uitgelekte witte bonen en de stukjes paprika toe. Laat dit nog even een paar minuten mee pruttelen.
Serveer de curry met rijst. Naanbrood is ook heel lekker bij deze curry. Garneer eventueel met wat verse koriander en cashewnoten
Notities
Curry is een echte kindervriend zolang je deze niet te spicy maakt. Pas dus op met pepertjes en proef tussendoor of de curry niet te scherp is.
Deze curry kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jouw kind lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi.