Eiwitrijke vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika: een gezonde en makkelijke maaltijd

Op zoek naar een lekkere, makkelijke en gezonde curry? Dan is deze eiwitrijke vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika zeker iets voor jou! Deze curry is gemaakt met verse ingrediënten en is helemaal zonder pakjes en zakjes.

Voordelen van deze eiwitrijke vegan curry

Deze vegan curry heeft een aantal voordelen:

  • Het is een gezonde maaltijd. De curry is rijk aan eiwitten, vezels en vitamines. De eiwitten zitten voornamelijk in de witte bonen en de zilvervliesrijst. De vezels zitten in de rijst en groente. En de vitamines zitten in de groente.
  • Het is een makkelijke maaltijd. De curry is snel en makkelijk te maken. Het staat binnen 20 minuten op tafel.
  • Het is een duurzame maaltijd. De curry is gemaakt met plantaardige ingrediënten.

Tips bij deze vegan curry

  • Voor een extra pittige curry kun je meer chilipoeder toevoegen. Of wat chili-olie over de curry doen.
  • Serveer de curry met rijst en/of naan en garneer eventueel met cashewnoten en verse koriander.
Recept voor eiwitrijke vegan curry
Vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika

Conclusie

Deze vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika is een heerlijke en gezonde maaltijd die je snel en makkelijk kunt maken. Het is een perfecte keuze voor een vegetarische of veganistische maaltijd.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vegan curry recepten

Ben jij ook zo gek op curry? Maar heb je geen zin in moeilijke ingredienten en lange bereidingen? Dan zijn deze curry recepten ook echt iets voor jou.

Snelle vegan curry met witten boon en sperzieboon
Op zoek naar een lekkere curry die snel op tafel staat en waar je geen pakjes en zakjes voor nodig hebt? Maak dan deze heerlijke curry met witte boon en sperzieboon. Lekker, gezond, geen pakjes en zakjes en binnen 20 minuten op tafel!
Bekijk recept
Vegan dal curry van gele linzen
Dal, ook wel dahl of dhal genoemd is een curry op basis van split linzen. Dit recept voor dal is helemaal vegan en super voedzaam. Het is een budget proof curry die je heel eenvoudig maakt zonder pakjes en zakjes. Een lekker bordje comfort food!
Bekijk recept
Vegan pinda curry met tofu, paprika en wortel
Op zoek naar een lekker vegetarisch curry recept? Kijk dan niet verder, want deze plantaardige pinda curry met tofu, wortel en paprika is echt een geweldig smaakbommetje. De curry maak je redelijk eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De pindakaas is de smaakmaker van dit gerecht. Een absolute aanrader!
Bekijk recept

Vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika

Vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika: een heerlijke en gezonde maaltijd die je snel en makkelijk kunt maken. Binnen 20 minuten aan tafel!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenIndiaas
TrefwoordCurry, Gegrilde paprika, Kidsproof, Vegetarisch, Witte boon
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram zilvervlies rijst
  • 3 paprika

Voor de curry kruiden

  • 1 theelepel kardamonzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepel garam masala
  • 1 mespuntje chilipoeder of chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Overig

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 400 gram cherrytomaat
  • 200 ml kokosmelk
  • 200-400 ml water
  • 400 gram witte boon uit blik
  • zout
  • peper

Optioneel

  • naan
  • verse koriander
  • cashewnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier, of een ovenschaal klaar.
    Was de paprika's en snij doormidden. Verwijder de zaadlijsten.
    Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif in de oven.
    Grill de paprika's 5-10 minuten totdat ze zacht zijn, maar nog niet aangebrand.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af. 
  • Schil de gember, ui en knoflook en snij deze allemaal super fijn.
    Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de gember, ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten op middenhoog vuur. 
  • Was en snij intussen de cherrytomaat doormidden en doe deze bij de rest in de pan. Bak de groente 5 minuten.
  • Voeg de kruiden en specerijen (kardemon, koriander, kurkuma, garam masala en chilipoeder) en de tomatenpuree en kokosmelk toe.
    Voeg de helft van het water toe.
    Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 10 minuten pruttelen. 
  • Haal de paprika's uit de oven en laat een beetje afkoelen.
    Snij de paprika's in grove stukjes.
  • Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdun de curry eventueel met wat extra water als je dat nodig vindt.
    Voeg de uitgelekte witte bonen en de stukjes paprika toe. Laat dit nog even een paar minuten mee pruttelen.
  • Serveer de curry met rijst. Naanbrood is ook heel lekker bij deze curry. Garneer eventueel met wat verse koriander en cashewnoten 

Kidsproof tips

  • Curry is een echte kindervriend zolang je deze niet te spicy maakt. Pas dus op met pepertjes en proef tussendoor of de curry niet te scherp is.
  • Deze curry kun je met allerlei verschillende groente maken, dus gebruik vooral wat jouw kind lekker vindt: sperziebonen, broccoli, paprika, champignon, courgette, kool, paksoi.