Was de spaghetti pompoen en snij hem in de lengte doormidden.Verwijder de pompoenpitten en draden met een lepel.
Besprenkel de beide pompoenhelften met olijfolie.Bestrooi met zout en peper (en eventueel andere kruiden en specerijen naar smaak).
Leg de pompoenhelften met de schil omhoog op een bakplaat en bak ze in ongeveer 35 minuten gaar.
Linzenvulling
Bereid intussen de linzen. Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan. Snipper de ui en knoflook en bak in de olie.
Was de paprika en snij in stukjes. Bak 3 minuten mee met de ui.
Giet de linzen af en spoel af. Voeg toe aan de paprika. Voeg ook de tomatenpuree, vegan mayonaise, komijn, koriander, paprikapoeder en cayennepeper toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en bak nog eens 2 minuten. Zet daarna het vuur uit.
Snij de avocado in plakjes.
Gevulde spaghetti pompoen
Haal de pompoen uit de oven en laat hem even afkoelen.Schraap met een vork het vruchtvlees uit de pompoen. Voila, je hebt nu heerlijke spaghetti pompoen!
Verdeel de linzen en avocado over de 2 pompoenhelften.
Optioneel
Garneer eventueel met verse koriander.
Notities
Spaghetti pompoen is een kindvriendelijke groente. De zoete smaak valt bij veel kinderen in de smaak. Je kunt het bijvoorbeeld serveren met een leuke topping, zoals geraspte kaas of gehakte noten.