Een echte Italiaanse klassieker in een vegetarisch jasje. Dit is een super simpel en smaakvolle vegetarische variant op de klassieke Bolognese. Deze pasta met rode saus moet je echt proberen!
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart.
Snipper de ui, snij de knoflook, wortel en bleekselderij klein. Bak deze groenten kort in wat olijfolie. Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de champignons toe en bak de groenten nog eens 5 minuten.
Voeg de tomatenpurree en de tomatenblokjes toe, samen met het water, een bouillonblokje, de balsamico azijn en Italiaanse kruiden. Laat het geheel 10 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
Giet de lilnzen af en voeg toe. Laat de saus nog even 2 minuten staan.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de saus erover. Bestrooi eventueel met vegan geraspte kaas of edelgistvlokken
Notities
Kinderen houden bijna altijd van pasta rode saus! Heb jij een kind die niet van stukjes houdt? Snij de groenten dan zo klein mogelijk.
Nog niet klein genoeg? Pureer dan de saus voordat je de linzen toevoegt.