Snij de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze kort in een hapjespan. Voeg de sambal, tamarindepasta, koriander, komijn en kurkuma toe en bak 1 minuut mee.
Was de pompoen (schillen is niet nodig) en snij deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe de pompoen in de pan en bak 5 minuten mee.
Blus de pompoen met de tomaten, bouillonblokje en kokosmelk en laat 15 minuten pruttelen. Voeg in de laatste 2 minuten de tuinerwtjes en de bloemkoolroosjes toe. Je curry is klaar als de pompoen gaar is! Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Notities
Deze curry is al favoriet bij kinderen. Hij is zacht van smaak en daarmee heel toegankelijk. Je kunt eventueel de sambal achterwege laten om de smaak nog meer te verzachten.
Houdt jouw kind niet van pompoen of bloemkool, of überhaupt niet van stukjes? Dan kun je de curry pureren voordat je de tuinerwten erdoor doet. Je kunt de groenten ook vervangen door andere groenten, zoals bijvoorbeeld champignons, courgette en wortel.