Met deze risotto met venkel en citroen maak jij je eters blij! Het is een heerlijk smaakvol vegetarisch gerecht die ook geliefd is bij kinderen. Een ideale vegetarische gezinsmaaltijd dus. De risotto staat binnen een half uur op tafel.
Snij 1 ui fijn en bak deze ongeveer 2 minuten in 25 gram boter en voeg dan de risottorijst toe. Roer goed door en bak de risotto ongeveer 1-2 minuten totdat deze glazig oogt.
Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de venkelknollen in kleine stukjes. Voeg toe aan de risotto en bak een paar minuten mee.
Blus af met een flinke scheut groentenbouillon en blijf goed roeren. Zet je pan nu wat lager, op middenhoog vuur. Als je bouillon verdampt is, giet je wat nieuwe bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
Rasp de schil van de citroen over je risotto en voeg de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Notities
Kinderen vinden het vaak lekker als je de venkel heel klein snijdt.
Een alternatief is, om de venkel in stukjes te koken in een apart pannetje en vervolgens te pureren en toevoegen aan de risotto als de rijst bijna gaar is.