Risotto met venkel en citroen

          Venkelrisotto met citroenrasp

Ik zit weer helemaal in een risotto flow. Dit keer een recept voor risotto met venkel en citroen. Ik vind risotto echt de ideale vegetarische maaltijd voor als je een bijzonder gerecht op tafel wilt zetten. Het is niet moeilijk te maken en je kunt er alle kanten mee op. Bijna iedere groente is geschikt om een heerlijke risotto mee op tafel te toveren. Probeer ook eens mijn risotto met pompoen, of met zomergroenten, mais of deze met prei!

Risotto is erg kindvriendelijk doordat het zacht is van smaak. En houdt jouw kind niet van ‘stukjes’? Dan kun je de groente pureren en door de risotto roeren. Zo krijg je toch de nodige groente binnen. Super kidsproof dus!

Venkelrisotto met citroenrasp

Risotto met venkel en citroen

Met deze risotto met venkel en citroen maak jij je eters blij! Het is een heerlijk smaakvol vegetarisch gerecht die ook geliefd is bij kinderen. Een ideale vegetarische gezinsmaaltijd dus. De risotto staat binnen een half uur op tafel.  
3 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Citroen, Kidsproof, Risotto, Vegetarisch, Venkel, Venkelrisotto
Porties: 4 personen
calorieën: 570kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 venkelknollen
  • 320 gram risottorijst
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 1 rasp van een citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij 1 ui fijn en bak deze ongeveer 2 minuten in 25 gram boter en voeg dan de risottorijst toe. Roer goed door en bak de risotto ongeveer 1-2 minuten totdat deze glazig oogt.
  • Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de venkelknollen in kleine stukjes. Voeg toe aan de risotto en bak een paar minuten mee. 
  • Blus af met een flinke scheut groentenbouillon en blijf goed roeren. Zet je pan nu wat lager, op middenhoog vuur. Als je bouillon verdampt is, giet je wat nieuwe bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo’n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
  • Rasp de schil van de citroen over je risotto en voeg de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden het vaak lekker als je de venkel heel klein snijdt.
  • Een alternatief is, om de venkel in stukjes te koken in een apart pannetje en vervolgens te pureren en toevoegen aan de risotto als de rijst bijna gaar is.

Voedingswaarde

Calorieën: 570kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische chili con carne Recept voor chili sin carne
Super snelle tortellini soep Soep met tortellini pasta

3 reacties op “Risotto met venkel en citroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling