Vegetarische Japanse Okonomiyaki met ingrediënten die je in huis hebt!
Okonomiyaki is hip en ik snap dat wel. Deze super snelle Japanse groentenpannenkoek is ideaal als lunch of diner. In de pannenkoek zit veel groenten verstopt. Het sausje maakt het helemaal af! Okonomiyaki is van origine niet vegetarisch, maar ik maakte deze heerlijke vegetarische variant!
1-2eetlepelswijnazijnafhankelijk van hoe zuur je de saus wilt
50gram creme fraiche
Optioneel
2theelepelsmaizena(als het nodig is om de saus te verdikken)
Om te garneren
50 gram creme fraiche
1bosui
Instructies
Schil de wortel en maak de kool, prei en bosui schoon. Rasp de groenten grof. Ik gebruik hier de food processor van de keukenmachine voor, maar het kan ook met een handrasp.
Meng de bloem en bakpoeder met de eieren en het eiwit en roer met een garde tot een glad beslag. Voeg de (afgekoelde!) bouillon toe aan het beslag en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg nu de geraspte groenten en de gebakken uitjes toe aan het beslag.
Verwarm een bakpan op het vuur en doe hier een deel van het beslag in. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Let op: als het goed is, is het beslag stevig genoeg om goed te kunnen draaien. Lukt dat niet helemaal? Keer de pannenkoek dan om met behulp van een bord of snijplank. Zo blijft je pannenkoek mooi heel!
Bereid intussen de saus. Doe alle sausingrediënten, behalve de creme fraiche in een steelpannetje. Breng aan de kook. Voeg nu de creme fraiche toe en roer goed door, totdat de creme fraiche mooi met de saus is gemengd. Is je saus nog erg dun? Verdik deze dan met wat maizena. Maak in dat geval een papje van maizena en een paar druppels water in een bakje. Voeg dit toe aan de saus en roer goed door.
Maak nu je bord op. Leg de pannenkoek op het bord. Spuit / smeer / sprenkel de rode saus over de pannenkoek. Spuit / smeer / sprenkel ook wat creme fraiche erover en wat klein gesneden bosuitjes.
Notities
Okonomiyaki vind ik ideaal met kinderen. Er zit een hoop groenten in en die eten ze op zonder dat ze het door hebben.
Kinderen vinden het vaak lekker om honing op de pannenkoek te doen, ipv de rode saus.
Je kunt eventueel de groenten nog fijner raspen, of zelfs pureren om nog minder kans te hebben op een groentenklacht ;).