Deze tomatenrisotto is het ideale kindvriendelijke vegetarische (kerst) gerecht. Risotto is heerlijk zacht van smaak en tomaat, dat lust bijna ieder kind. De combinatie is werkelijk heerlijk, ook voor volwassenen!
Snij de ui fijn en bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg nu de orzo toe en bak deze mee totdat de korrels glazig zijn. Meestal is dit na 1-2 minuten. Blus af met een scheut bouillon en blijf goed roeren.
Als de bouillon verdampt is, giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon. Doe dit ongeveer 15 minuten.
Snij de cherrytomaatjes door midden. Voeg de helft van de cherrytomaten en alle tomatenblokjes toe aan de risotto. Roer goed door en laat het vocht van de tomaten inkoken. Misschien is het nodig om nog wat bouillon toe te voegen als de risotto nog niet gaar is. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo’n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
Roer nu de laatste cherrytomaten door de risotto. Breng de risotto op smaak met wat parmezaanse kaas, oregano, basilicum, zout en peper. Serveer de risotto met parmezaanse kaas.
Notities
Deze risotto is super kidsproof! Niks meer aan doen :).