Wil jij ook eens iets anders met boerenkool dan stamppot? Probeer dan eens deze boerenkool risotto! Een heerlijk vegetarisch gerecht. De risotto is lekker smeuïg en de boerenkool geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse klassieker.
Snij de ui fijn en bak deze in een scheut olijfolie. Snij (indien je verse boerenkool hebt) de boerenkool fijn en voeg toe aan de ui. Snij de knoflook fijn en roer dit door de boerenkool. Roerbak de boerenkool ongeveer 2 minuten.
Voeg nu de risottrijst toe. Blus af met een flinke scheut bouillon, zodat alles net onder water staat en blijf goed roeren. Als de bouillon verdampt is, giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon tot de risotto gaar is. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo’n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
Snij intussen de champignons fijn en breng bak deze in een andere pan in wat olijfolie gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 3/4 van de champignons en de helft van de pecorino kaas toe aan de risotto. Breng de risotto verder op smaak met wat Italiaanse kruiden, zout en peper.
Serveer de risotto met de overige champignons en pecorino. Eet smakelijk!
Notities
Niet alle kinderen houden van boerenkool. Veel kinderen zijn er juist gek op, maar die van mij houdt bijvoorbeeld niet van 'blaadjes'. Zodra ik de blaadjes pureer, heb ik wel kans dat hij het eet.
Je kunt de boerenkool in een aparte pan kort roerbakken met knoflook en vervolgens pureren en toevoegen aan de risotto.
Als je het niet erg vindt om te koken, kun je een apart pannetje risotto maken waarin je bijvoorbeeld wat cherrytomaten toevoegt.