Vegetariërs kunnen ook weer genieten van saucijzenbroodjes want deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zijn nog veel lekkerder dan het originele recept! De vulling is gemaakt met linzen. Voor een verrassende twist voeg je wat feta toe. Makkelijk en een gegarandeerd succes op ieder feestje!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
Snij de ui, knoflook en bleekselderij fijn. Bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan.
Voeg na 2 minuten de uitgelekte linzen, tomatenpuree, komijn, wat verse peterselie en sojasaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer het linzenprutje in de keukenmachine. Voeg vervolgens de paneermeel toe, om het mengsel wat vaster te maken. Voor een extra twist kruimel je wat feta door het mengsel.
Leg je vellen bladerdeeg klaar. Doe op ieder vel een flinke schep linzen. Verdeel het mengsel als een soort rolletje. Laat aan één zijkant wat ruimte over, zodat je het velletje straks kunt dubbelvouwen. Vouw nu je bladerdeeg dubbel. Druk deze goed dicht over de de hele breedte met een vorkje. Snij de saucijzenbroodjes in 3 stukken, zodat je mini broodjes krijgt. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
Smeer de saucijzenbroodjes in met ei met een kwast. Daar krijgt het een mooie kleur van. Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin op 180 graden. Eet smakelijk!
Notities
Kinderen houden vaak wel van een snack. Deze saucijzenbroodjes zijn ook heel geschikt voor kinderen!