Saucijzenbroodjes, de guilty pleasure van veel mensen. Voor vegetariërs echter een no go. Maar nu niet meer! Ik heb namelijk een heel lekker recept voor je van saucijzenbroodjes met linzen. De saucijzen queen is Yvette van Boven. Ik ging met haar recept aan de slag, met het idee om het perfecte vegetarische saucijzenbroodje te maken. De variant met vega gehakt vond ik wat droog, dus ik ging experimenteren met peulvruchten. Deze mini saucijzenbroodjes zijn echt top! Een guilty pleasure, maar dan minder guilty, doordat er geen vlees in zit. Dat scheelt weer! 

Wil je een extra twist geven aan de broodjes? Kruimel dan wat feta door de linzenvulling. Super lekker! 

Deze saucijzenbroodjes zijn trouwens heel makkelijk vegan te maken. In de supermarkt kun je vegan bladerdeeg kopen. Het ei die je over de broodjes strijkt, kun je vervangen door een beetje maizena, aangelengd met wat water. Zo kunnen veganisten ook genieten van een saucijzenbroodje. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische mini saucijzenbroodjes met linzen

Vegetariërs kunnen ook weer genieten van saucijzenbroodjes want deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zijn nog veel lekkerder dan het originele recept! De vulling is gemaakt met linzen. Voor een verrassende twist voeg je wat feta toe. Makkelijk en een gegarandeerd succes op ieder feestje! 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangSnack
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordFeestje, Kidsproof, Mini, Saucijzenbroodje, Vegetarisch
Porties24 stuks

Ingrediënten

  • 8 vellen bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 400 gram linzen (1 blik)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel paneermeel
  • verse peterselie
  • 1 ei
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Optioneel

  • 75 gram feta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar. 
  • Snij de ui, knoflook en bleekselderij fijn. Bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan.
  • Voeg na 2 minuten de uitgelekte linzen, tomatenpuree, komijn, wat verse peterselie en sojasaus toe. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Pureer het linzenprutje in de keukenmachine. Voeg vervolgens de paneermeel toe, om het mengsel wat vaster te maken. Voor een extra twist kruimel je wat feta door het mengsel. 
  • Leg je vellen bladerdeeg klaar. Doe op ieder vel een flinke schep linzen. Verdeel het mengsel als een soort rolletje. Laat aan één zijkant wat ruimte over, zodat je het velletje straks kunt dubbelvouwen. Vouw nu je bladerdeeg dubbel. Druk deze goed dicht over de de hele breedte met een vorkje. Snij de saucijzenbroodjes in 3 stukken, zodat je mini broodjes krijgt. Leg ze vervolgens op de bakplaat. 
  • Smeer de saucijzenbroodjes in met ei met een kwast. Daar krijgt het een mooie kleur van. Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin op 180 graden. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Kinderen houden vaak wel van een snack. Deze saucijzenbroodjes zijn ook heel geschikt voor kinderen!